SAMSAT İLE EYÜP BELEDİYESİ KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR

SAMSAT İLE EYÜP BELEDİYESİ KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR

Adıyaman’ın Samsat ilçesi ile İstanbul’un Eyüp ilçesi kardeş şehir oluyorlar.
Her iki ilçenin manevi değerlerinin karşılıklı olarak daha etkin bir şekilde tanıtılmasını sağlamak, sosyal ve kültürel, proje ile hizmet uygulamalarını paylaşmak, yerel yönetimler alanında işbirliğinde bulunarak dostluk ve kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek amacıyla kardeş şehir olmaya karar veren Samsat Belediyesi ile Eyüp Belediyesi karşılıklı Meclis kararları alarak, protokol imzalama aşamasına geldi.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun destekleri ile İstanbul Eyüp Belediyesi ile kardeş belediye olmak için girişimlerde bulunduklarını, bu konuya olumlu bakan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti.
İstanbul ili, Eyüp ilçesinde medfun bulunan Hz. Ebu Eyyup El-Ensari’nin, Peygamber Efendimize mihmandarlık yapmış büyük sahabelerden birisi olduğunu, yine Peygamber Efendimize ve İslam ordularına büyük hizmetleri olan Hz. Safvan Bin Muattal’ın ise Adıyaman ili, Samsat ilçesinde medfun bulunduğunu belirten Başkan Fırat, bu iki ilçenin dostluk ve kardeşlik ilişkilerini geliştirip güçlendirmek amacı doğrultusunda, kardeş şehir olmak için adımlar attıklarını, karşılıklı meclis kararları alındığını ve yakın bir zamanda protokol imzalanacağını belirtti.
Fırat, Kültürel bağlar çerçevesinde; kültür, enformasyon, bilim, teknik, sanat, çevre, sağlık, spor ve turizm gibi alanlarda işbirliğini düzenleyen kardeş şehir protokolü imzalayacaklarını, bunun en önemli kısmının ise iki sahabe kardeşliği ile iki ilçe kardeşliğinin pekişeceğini belirtti.
Başkan Fırat, "Bu protokolle kültürel işbirliğinin yanında gerektiğinde tecrübe değişimine yönelik hizmet içi eğitim, inceleme gezileri, birlikte seminer, konferans, sergi, fuar ve festival gibi etkinlikler tertiplenebilecektir. Karşılıklı turizm faaliyetleri yürütülecektir. Sahabe kardeşliği ile halklarımız arasında bir kardeşlik bağı oluşturulacaktır. Her iki ilçemiz için yararlar sunacak olan bu çalışmamızı destekleyen Sayın Başbakanımıza, Eyüp Belediye Başkanımızı ve her iki ilçenin Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.