SAMSAT NÜFUSU YİNE AZALDI

SAMSAT NÜFUSU YİNE AZALDI

Adıyaman’ın Samsat ilçesi nüfusu, 2014’te bir önceki yıla göre 646 kişi azalarak 8 bin 534 kişi olarak belirlendi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 Sonuçları”nı açıkladı. Buna göre, 2013 yılı itibariyle 9 bin 180 kişi olan Samsat ilçesi nüfusu, 646 kişilik azalmayla, 2014 sonunda 8 bin 534 kişiye düştü. Böylece ilçe nüfusunda yüzde 7 oranında bir düşüş oldu.
Samsat ilçesinde, 2013 yılı sonunda ilçe merkezi nüfusu 4 bin 268 iken 2014 yılı sonunda 4 bin 21’e, köylerde ise nüfus 4 bin 912’den 4 bin 513’e geriledi. Buna göre Samsat ilçe merkezinde olduğu gibi köylerinde de nüfusta düşüş olduğu tespit edildi.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Samsat ilçesindeki nüfus azalmasının işsizlik nedeni ele oluştuğunu, sulu tarım olmadan Samsat ilçesinin sürekli göç vereceğini ifade etti.
Başkan Fırat, "Samsat ilçesi verimli arazilerini Atatürk Baraj Gölüne kaptırdı. Arazilerde azalma olunca, bir tarım bölgesi olan Samsat’ta bazı vatandaşlarımız işsiz duruma düştü. Bir müddet tütün üretimi ile bu işsizlik sorunu geçici olarak çözüldüyse de tütüne getirilen kota ile birlikte çiftçilerimiz mağdur oldular. Samsat’ın olmazsa olmazı sulu tarımdır. Sulama sistemi kurulmasına rağmen sulu tarım yapılamamaktadır. Elektrik parasını karşılayamayan sulama birliği, kanallara su veremiyor. Böyle olunca da trilyonluk tesis çürümeye yüz tutmuş durumdadır. Yetkililerin bir an önce buna bir çözüm bulması gerekiyor. Yoksa köylerimiz boşalacak. Böyle giderse hızla nüfusta düşüş kaçınılmaz olacaktır" dedi.