Samsatlı Çiftçiler Kararsız

Samsatlı Çiftçiler Kararsız

Adıyaman’ın Samsat ilçesindeki çiftçilerin sulu tarım yapılıp yapılmayacağı konusunda net bilgiye sahip olmadıkları için kararsız oldukları belirtildi.
Samsat Sulama Birliği Başkanı Mustafa Fırat yaptığı açıklamada, sulama pompaj istasyonunun devreye sokulması için güneş enerji sisteminin devreye sokulması hususunda çalışmalar yürütüldüğünü, yürütülen bu proje hakkında net bir bilgiye sahip olmadıkları için çiftçilerin tedirgin ve kararsız olduklarını belirtti.
Başkan Fırat, geçmiş yıllarda biriken elektrik borç nedeni ile Akedaş’ın enerji vermediğini, bu nedenle Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş’in destek ve öncülüğünde güneş enerjisi üretimi için proje yapıldığını ancak bu projenin ne zaman uygulanacağı ile ilgili sağlıklı bilgi edinemediklerini belirtti.
Fırat, "Samsat ilçesinin olmazsa olmazı sulu tarımdır. İlçemiz trilyonluk sulama sistemine sahip olmasına karşın sulu tarım yapılamamaktadır. Çiftçilerimiz mağdur olmaktadırlar. Kanallara su verilebilmesi için tek umudumuz güneş enerjisinden elektrik üretilmesidir. Milletvekilimiz Murtaza Yetiş bu konu ile yakından ilgilenmiş, konuyu projelendirmiş ve yapılan projeyi bakanlığa sunmuştur. Kendisine teşekkür ediyoruz. Aynı hassasiyeti bakanlıktan da bekliyoruz. Şu anda çiftçilerimize kanala su verilip verilemeyeceğini söyleyemiyoruz. Ekim ayında hububat ekimi yapılmaktadır. Sulu tarım yapılması halinde pamuk, mısır gibi ürünler için arazinin boş bırakılması gerekiyor. Yani 2015 yılı ürün planlamasının bu ay içinde yapılması gerekiyor. Bu projenin hızlandırılması ve bir an önce kanallara su verilmesini bekliyoruz. Aksi halde zaten zarar eden çiftçilerimiz daha da zarar edecek ve bölge ekonomisi olumsuz etkilenecektir" dedi.