Samsun İtfaiyesi 83 Kişinin Hayatını Kurtardı

Samsun İtfaiyesi 83 Kişinin Hayatını Kurtardı

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı ve Su Üstü Arama Kurtarma Grup Amirliği ekiplerinin 2014 yılı deniz sezonunda 83 kişinin hayatını kurtardığı belirtildi.
İtfaiye Müdür Yardımcısı Faruk Patkavak, Samsun’da yaz aylarında gerçekleşen boğulma vakalarında Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Grup Amirliği’nin yaptığı çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Patkavak, “Yaklaşık 10 kilometre alanda aktif olarak 30 cankurtaranla sesli anons sistemi, yerleşik tabelalar, kuleler ve şamandıralarla denizden ve karadan olmak üzere Bafra sınırına kadar olan kısımda sahillerde hizmet veriyoruz. 3 su üstü botu, 1 jet ski, 1 arazi aracı, 1 ATV ve 1 otobüs olmak üzere 7 araçla boğulmalara müdahale ediyoruz” dedi.
10 KİŞİ BOĞULDU
Deniz mevsimi gelmesiyle sahilde görev aldıklarını söyleyen Patkavak, “Büyükşehir Yasası sonrası Samsun kıyılarının tamamı yani 213 kilometre bizim sorumluluğumuza geçti. Yeni yasayla birlikte Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Amirliğimiz ilerleyen dönemlerde en süt düzeyde hizmetlerini arttıracak. Bu yaz ayında çalışmalarda amirliğimize bağlı cankurtaranlarımız müdahale ettikleri boğulma vakalarında 83 kişinin hayatını kurtardı. Boğulma vakalarında 9 erkek ve 1 kadın olmak üzere 10 kişi de hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 1 kişinin ise Irak uyruklu olduğu tespit edildi” şeklinde konuştu.