Samsun’a Abdullah Gül Ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı

Samsun’a Abdullah Gül Ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isimleri Samsun’un Atakum ilçesindeki iki bulvara verildi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Komisyon Toplantısı 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Komisyonun 51. maddesinde Samsun’un Havza ilçesine bağlı Karga ve Kemaliye Mahallelerinin Amasya’nın Suluova ilçesine bağlanma talebi görüşüldü. Görüşmede söz alan AK Parti Meclis Üyesi Kazım Yıldız, “Bu mahallelerimiz işlerini Amasya’nın Suluova ilçesinde görüyorlar. Hatta bu mahalleler besicilik yapıyorlar. Havza ilçesinin Karga ve Kemaliye Mahallelerinde yapılan halk oylamalarında yüzde 95 ile 97 civarında Amasya’nın Suluova ilçesine katılımı istediler” dedi.
Konuşmanın ardından yapılan oylamada Samsun’un Havza ilçesine bağlı Karga ve Kemaliye mahalleleri Amasya’nın Suluova ilçesine aktarılması kabul edilerek meclise havale edildi.
SAMSUN’A ABDULLAH GÜL VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI
Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Komisyon toplantısında görüşülen sokak isim değişikliğinde Atakum ilçesinde bulunan Cağaloğlu Caddesi’nin ismi “Abdullah Gül Bulvarı”, Barış Bulvarı’nın ismi de “Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı” olarak değiştirilmesi görüşüldü. Gündem maddesiyle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın önerisi ile Atakum ilçesi Cumhuriyet, Esenevler, İstiklal, Mevlana ve Mimarsinan Mahallelerinde bulunan Cağaloğlu Caddesi’nin adını ‘Abdullah Gül Bulvarı’ olarak değiştirilmesi ve yine Atakum ilçesi Cumhuriyet ve İstiklal Mahallelerinde bulunan Barış Bulvarı’nın adının ‘Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ olarak değiştirilmesini talep etmektedir. Cağaloğlu Caddesi’nin ismini 11. Cumhurbaşkanımız olan Abdullah Gül Bulvarı olarak değiştirilmesini komisyonumuza getirdik. Ayrıca Barış Bulvarı’nın isminin de 12. Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı olarak değiştirilme önerisini komisyonumuza sunuyoruz. Devletin en üst makamında, devletimizi temsil etmiş kişilerin isimleri bulvarlarımıza değer katacaktır” diye konuştu.
MUHALEFETTEN ELEŞTİRİ
İlgili gündem maddesine ret oyu veren CHP Meclis Üyesi Erkan Akyüz, “Ret oyu vermemiz bir siyasi duruşun gerekliliği değil. Eğer siz siyasi büyüklerimize bir ad vermek adına geçmiş başbakanlarımızı ve cumhurbaşkanlarımızı tercih etseydiniz biz de buna ‘kabul’ oyu verirdik. Seçilen 2 isim de AK Parti’de siyaset yapmış insanlardır. Onlardan önce 9. ve 10. cumhurbaşkanımız ile ilgili bir teklif gelmedi. İnşallah Abdullah Gül’ün siyasi hayatı böyle devam eder de o tabelayı indirmek zorunda kalmazsınız” ifadelerini kullandı.