Samsun’da 2 Yılda 28 Yabancı Şiddet Gördü

Samsun’da 2 Yılda 28 Yabancı Şiddet Gördü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Tekin Balcı, KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nin (ŞÖNİM) Aralık 2012 tarihinden bugüne kadar 28 yabancı uyruklu vatandaşa da hizmet verdiğini söyledi.
KOZA ŞÖNİM’e Aralık 2012 tarihinden bugüne kadar 3 bin 520 kişinin başvuru yaptığını belirten Tekin Balcı, “Samsun’da hizmet vermeye başladığı Aralık 2012’den bu yana şiddet mağduru olarak 3 bin 520 kişinin başvuru yaptığı KOZA Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi, bugüne kadar 28 yabancı uyruklu vatandaşın da başvurusunu aldı” dedi.
ŞİDDET UYGULAYANLA BİREBİR GÖRÜŞME
6 Aralık 2012 tarihinde faaliyete geçen Samsun KOZA ŞÖNİM’in şiddet mağdurlarına ve şiddeti işleyenlere yönelik hizmetlerine 7 gün 24 saat devam ettiklerini ifade eden Balcı, “ŞÖNİM’in şiddet mağdurlarına yönelik psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal alanda rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Bunun yanı sıra farkındalık oluşturmaya yönelik eğitim çalışmalarını sürdürüyoruz. Alkol alan, madde kullanan ve çeşitli ruhsal hastalıkları olan şiddet uygulayanlarla da birebir görüşmeler yapıyor, bu kişilerin tedavileri yönünde İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile koordinasyon içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARA YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİ
KOZA ŞÖNİM’de şiddet olgusunun nedenleri ve sonuçları dikkate alınarak şiddetle tek elden ve çok yönlü mücadelenin hedeflendiğinin altını çizen İl Müdürü Balcı, “Bu bağlamda konu ile ilgili çalışan kurum, kuruluş, müdürlük ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde şiddet uygulayanlara yönelik farkındalık kazandırmak amaçlı eğitim faaliyetleri sürdürülmektedir. Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinin planladığı aile içi şiddet, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, çatışma çözme yöntemleri konularında Samsun KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü de yer almaktadır. Ayrıca Samsun’da bulunan Bafra ve Çarşamba cezaevlerinde aynı konularda hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim faaliyetleri düzenlenmektedir. Bunların yanı sıra kahvehanede, sanayide ve okullarda da ’Kadına Karşı Şiddet’, ‘Akran Şiddeti’ gibi konularda eğitim çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.
28 YABANCI UYRUKLU VATANDAŞ BAŞVURU YAPTI
Samsun’da hizmet vermeye başladığı tarihten bu yana şiddet mağduru olarak 3 bin 434’ü kadın, 86’si erkek olmak üzere toplam 3 bin 520 kişinin KOZA ŞÖNİM’e başvuru yaptığını belirten Balcı, “Merkezimizin kapısı tüm vatandaşlara açık. Türk vatandaşımıza hizmet verdiğimiz gibi yabancı uyruklu vatandaşlarımıza da hizmet veriyoruz. Merkezimiz şimdiye kadar 28 yabancı uyruklu vatandaşa hizmet verdi” ifadelerini kullandı.