Samsun’da Öğretmenlere "sosyal Girişimcilik" Semineri

Samsun’da Öğretmenlere "sosyal Girişimcilik" Semineri

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Vakfı tarafından düzenlenen “Değerli Öğretmenim” projesi kapsamında 146 öğretmene “sosyal girişimcilik” semineri verildi.
Samsun Amisos Otel’de düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Doğan, Anadolu Eğitim Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Öğretmenlerin, idarecilerin sosyal girişimcilik ile etkin iletişimlerini geliştirme ve iyileştirme anlamında aldıkları eğitimde konuşma yapan Şube Müdürü Ali Doğan, “Hepimiz öğretmenliğin fedakar bir meslek olduğunu biliyoruz ama bir rehavetinde zaman zaman üzerimizde olduğunu bir özeleştiri olarak ifade ediyoruz. İşte bu seminer sonrasında hepimizde var olan enerjinin, günün işbirliğinin ortaya çıkmasına vesile olacağını inanıyorum” dedi.
Öğretmenin çok değerli olduğunu ifade eden Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven, “Değerli Öğretmenim projesi dedik ama bu değerli kelimesinin içini de doldurmak lazım. Onun için bu konuyu sosyal girişimcilik konusuyla birleştirdik. Bu bağlamda sosyal problemlerle ilgilenmek, klasik anlayışın ötesinde kalıcı çözümler geliştirmek, yani yüzeysel belirtiler değil kalıcı çözümlere geliştirmek için biz bunu bir tema olarak benimsedik. Bu bağlamda birçok faaliyetler yaptık ve bunu geliştirmek istiyoruz” diye konuştu.
Ardından seminer eğitmeni Teomen Hekimoğlu, seminere katılan okul müdürleri ve öğretmenlere eğitim verdi.