Samulaş Kış Tarifesine Geçiyor

Samulaş Kış Tarifesine Geçiyor

Samsun’da okulların açılması ve güz dönemi başlangıcı ile beraber hareketlenmesi beklenen ulaşım taleplerine cevap verebilmek adına Samulaş A.Ş.’ye bağlı tramvay, ekspres ve ring hatlarında 15 Eylül 2014 Pazartesi gününden itibaren kış sefer programları uygulanmaya başlanacak.
15 Eylül Pazartesi gününden itibaren yoğun saatlerde tramvaylar 4 dakikada bir hareket etmeye başlayacak. Yaz döneminde 00.15 olan son tramvay hareket saati yapılan düzenleme ile 23.45’te olacak.
Yine 15 Eylül 2014 Pazartesi tarihinden itibaren, Ondokuz Mayıs Üniversitesi -Belediyeevleri arası hizmet veren E1 Ekspres otobüslerin servis sıklığı arttırılarak yoğun saatlerde 8 dakikada bir karşılıklı ekspres hareketi sağlanacak.
Ayrıca Samulaş A.Ş. ile Özel Halk Otobüsleri tarafından ortak işletilen Taflan-Belediyeevleri arası hizmet veren E2 Ekspres otobüslerinin işletimi Özel Halk Otobüslerine devredildi.
Ringlerde ise R5 Alaçam Caddesi Ringi, R6 Balaç Beypınar, Otogar Ringi, R8 Atakent-Alanlı Ringi, R9 Demirkent Ring seferlerinde herhangi bir değişiklik olmazken, R4 Baruthane-Kalkancı Ringi, R7 Kamalı Ringi, R10 Pelitköy-Büyükoyumca Ringi ve R12 Çatalçam-Taflan Ringinde kış programına geçilecek.
Yaz ayına geçilmesi sebebiyle kaldırılan R12- Turgut Özal Kız Öğrenci Yurdu Ring ise 15 Eylül 2014 Pazartesi gününden itibaren tekrar hizmet vermeye başlayacak.
Yapılan yeni düzenleme ile yıl içerisinde, resmi tatillerde ringlerde pazar, ekspreste ise cumartesi günü hareket saatleri uygulanacak.
Ayrıca bazı ringlerde kullanılan 23.30-06.00 arası yüzde 50 zamlı tarife uygulaması tamamen kaldırıldı.
Tramvay, ekspres ve ringlere ait detaylı sefer programları resmi web sayfası ‘www.samulas.com.tr’ adresinde ve duraklarda duyurulacak.