Sanatçı Suavi Tatvan’da Hasta Çocuklari Ve Hayvan Barınağını Ziyaret Etti

Sanatçı Suavi Tatvan’da Hasta Çocuklari Ve Hayvan Barınağını Ziyaret Etti

Sokak hayvanları yararına konser vermek için Bitlis’in Tatvan ilçesine gelen Türk şarkı yazarı ve yorumcusu Suavi, konser sonrası hastanedeki çocukları ziyaret ettikten sonra hayvan rehabilitasyon merkezini gezdi.
Bitlis ve ilçelerindeki hayvan hakları savunucularının ortak çalışmalarıyla Tatvan’a gelen Suavi, hastanede yatan çocukları ziyaret ederek hediyeler verdi. Hastane yönetimiyle kısa bir sohbet yaparak hastanenin çalışma alanlarıyla ilgili bilgi alan Suavi, daha sonra Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi ve korunmasıyla ilgili Tatvan’da güzel çalışmaların yürütüldüğünü belirten Suavi, "50 milyondan biri olan diğer 49 milyon canlı hayata neden saygı duymamalı. Onların yaşam hayatını neden dikkate almamalı. Bu dünya sadece insan hayatı için oluşturulmuş, onun hükmü altına alınan bir dünya değil. Bu anlamda diğer canlıların hayatına da saygı duyduğumuz ve özen gösterdiğimiz bir yerde medeniyete ulaşacağız. Hem kıt kanaat olanaklar içerisinde müthiş bir özveri ile çalışan ekibi ve bu ekibi destekleyen belediyenin bütün çalışanlarını, bu işe emek veren dostları ve arkadaşları ayakta alkışlamak durumundayım. Çünkü tüm ülkenin önemseyeceği bir projedir bu. Hayvanlar için çalışma yürütmeyen, imkan sağlamayan ve zaman ayırmayan bütün belediyelerin gelip Tatvan’da bu gerçekliği görmek ve buradaki birikim üzerinden birikim edinmek, bu birikimleri gittikleri yerde paylaşmaları gibi bir sorumluluk olmalıdır diye düşünüyorum” dedi.
Suavi’nin, Bitlis’teki sokak hayvanlarının sorunlarına dikkat çekmek için Tatvan’a geldiğini belirten Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Temsilcisi Doktor Damla Şahin ise, Tatvan’daki Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Suavi’nin, yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetliklerini dile getirdiğini söyledi. Şahin, “Bir toplumun en zayıf halkasının hayvanlar olduğunu düşünüyor ve bu konuda mücadele ediyoruz. Hayvanlar ekolojik toplumumuzun bireyleri ve yaşam zincirimizin en zayıf halkasıdır. Bu yüzden çocuklar gibi, hayvanlar gibi tüm zayıf halkaları güçlü kılmak bizlerin insani borcumuzdur. Kış başladı ve hayvanlar da bizim gibi soğuklardan ve olumsuz kış şartlarından kötü yönde etkileniyor. Bu nedenle diyoruz ki onlar için bir kap yemek bir sıcak kalp” dedi.