Sanatın Sınıfları Beylikdüzü’nde Açılacak

Sanatın Sınıfları Beylikdüzü’nde Açılacak

Beylikdüzü Belediyesi’nin bugüne kadar ilk kez düzenlediği Performans ve Etkinlik Sınıfları sayesinde sanatı ileri düzeyde öğrenmek ve icra etmek isteyenler, iki yıl sürecek uzun soluklu bir eğitim alacak. Oluşturulacak sınıflara ise öğrenciler akademik kurul önünde yapılacak sınav sonucu kazandıkları başarı durumuna göre alınacak.
Beylikdüzü Belediyesi Kültür Müdürlüğü, sanatın çeşitli dallarında eğitim almak ve özellikle üniversitede Güzel Sanatlar Fakültesi seçecek gençlere iyi bir zemin oluşturmak amacıyla Performans ve Etkinlik Sınıfları açıyor. Beylikdüzü Belediyesi’nde ilk kez açılacak bu sınıflarda Gitar, Piyano, Keman, Bağlama branşlarında; Orkestra, Çalgı Eğitimi, Müzik Tarihi, Solfej ve Koro dersleri verilecek. Eğitimler iki yıl boyunca sürecek.
GENEL YETENEK DÜZEYİNE BAKILACAK
Oluşturulan söz konusu sınıflara ise öğrenciler akademik kurul tarafından yapılacak sınavlarda başarılı olmaları kaydıyla alınacak. Genel yetenek düzeyinin arandığı seçmelere başvuran öğrencilerin belirli bir ilgi ve beceri düzeylerinin olmasına dikkat edilecek. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde (BKM) yapılacak seçmeler için kayıtlar 8 Eylül -19 Eylül tarihleri arasında devam edecek. Seçmeler ise BKM’de 20 Eylül Cumartesi günü Saat 10:00’da yapılacak.
EĞİTİM 2 YIL BOYUNCA SÜRECEK
Performans ve Etkinlik Sınıfları için eğitim süresi 2 yıl boyunca sürecek ve haftasonu olacak. Eğitimler üçer aylık kurlar halinde yapılacak ve her kur sonunda yeterlilik sınavı gerçekleştirilecek, sonrasında ise kayıt yenileme yapılacak. Başarılı olanlara kurs sonunda katılım belgesi verilecek.