Sanayicilerden Emniyet Müdürlüğüne 32 araç

Sanayicilerden Emniyet Müdürlüğüne 32 araç
Emniyet Müdürlüğü'ne Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği (DOSABSİAD) tarafından hediye edilen 32 araçtan 26’sının devir teslim töreni yapıldı.

Törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Büyükşehir Belediye başkanı Recep Altepe ile çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.

BUTGEM’de yapılan devir teslim töreninde konuşan Altepe, “Bugün gerçekten güzel bir proje gerçekleştiriyoruz. Bursa'mıza yakışan örnek bir sosyal sorumluluk projesi. Bizim en önemli kurumlarımızdan olan ve şehrin huzurunu sağlayacak olan emniyet teşkilatımıza verilen destek. Ve burada görüyoruz ki en büyük desteği 32 araç ile birlikte DOSAB vermiş. Ben bir kez daha Bursa halkı adına sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.



Yardıma ihtiyacı olan birine zamanında müdahalenin çok önemli olduğunu belirten Emniyet Müdürü Durmuşlar, “Kamu düzeni ve vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlanması önceliğimizdir. Bu görevlerin en etkili ve verimli bir şekilde yerine getirilmesinde zaman unsuru çok önemlidir. İhtiyaç duyan kişiye veya olay yerine zamanında intikal etmek büyük önem taşımaktadır. Bunun için ekip otolarının da göreve uygun olması lazım” şeklinde konuştu.
Bursa’nın bir metropol şehri olduğunu ve Bursa’da bulunan kolluk kuvvetlerinin görevini en iyi şekilde yaptığını ifade eden Vali Karaloğlu, “Bursa bir metropol şehir. Şehirlerde vatandaşın en önemli ihtiyacı güvenlik. Emniyet teşkilatımız şehir merkezlerinde, jandarmamız köylerde vatandaşın esenliği ve güvenliği için gece gündüz çalışıyor. Araç konusunda devletin yaptıklarının yanında siz değerli vatandaşlarımızın katkılarına ihtiyaç duyuyoruz. Suç işleyenin altında son model bir araç, benim polisimin altında da 10 yaşında bir araç var. Bu araçlarla suçluyu takip etmek, onu etkisiz hale getirmek çok kolay değil. Onun için en az suçlunun altındaki araç kadar polisimin altındaki aracın da yeni, modern ve hızlı olması lazım” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından emniyet mensupları yeni araçlarına binerek tur attı.