Sanko Park’ta Fosil Sergisi

Sanko Park’ta Fosil Sergisi

Alışverişin ve eğlencenin vazgeçilmez adresi Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde, milyonlarca yıllık bitki ve hayvan fosillerinden oluşan sergi açıldı.
Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu, Bilim Paleontoloji Derneği tarafından açılan serginin, 14 Eylül’e kadar gezilebileceğini söyledi. Bilim Paleontoloji Derneği Genel Başkanı İbrahim Koçak da Sanko Park’ta 20 adet bitki ve hayvan fosilini sergilediklerini belirterek, “Amacımız paleontoloji dalı altında insanlara bilgi vermektir. Fosillerin nasıl ortaya çıktığı, nasıl taşlaştığı, bugüne kadar nasıl geldiğiyle ilgili bilgiler veriyoruz” dedi.
CANLILARDA DEĞİŞİM YOK
“Şu ana kadar yeryüzünde çıkarılmış 500 milyona yakın fosil var. Bu fosilleri incelediğimizde canlılarda herhangi bir paleontolojik bir değişim yani hastalık ya da kusurlu dediğimiz bir değişimin olmadığını görüyoruz” diyen Koçak, şöyle devam etti:
“Yaklaşık 550 milyon yıl önce çok hücreli canlılar aniden ortaya çıkıyor. Bunu paleontoloji bilimi de genetik bilimi de söylüyor. Canlılığın hiçbir zaman değişmediğini söylüyorlar. Aniden ortaya çıkışın üstün bir tasarımla olduğunu bilim adamları söylüyor. Biz de halkımızla bunu paylaşmak istiyoruz.
Bu değişim olduğunu görmemiz için ne yapmamız lazım, tabi ki fosillere bakacağız. Fosillerde herhangi bir değişiklik var mı? Fosillerdeherhangi bir değişiklik yok. Bu sergiyi Gazianteplilerin görmelerini istiyoruz. Sergimizde 400 milyon yaşında fosil var. Bu sergi, milyonlarca yıldan kalan bitki ve hayvanları görmek için fırsattır.”