Sanko Üniversitesi’nde İlk Ders Heyecanı

Sanko Üniversitesi’nde İlk Ders Heyecanı

Eğitim-öğretim hayatına 2014-2015 döneminde başlayan SANKO Üniversitesi’nde, akademik yıl açılışı verilen ilk ders ile başladı.
SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ile beraber ilk derse girerek, ders başı yapmanın heyecanını öğrencilerle birlikte yaşadılar. Öğrencilere ‘’hoşgeldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Konukoğlu, yeni akademik yılın hayırlı olması diledi.
“Tüm akademisyenleri ve öğrencileri bir arada görmek çok büyük bir mutluluk. Şu anda ne söylesem az. Çünkü bu bizim hayalimizdi” diyen Konukoğlu, sosyal sorumluluklarının bir parçası olarak kurdukları SANKO Üniversitesi’nin eğitim-öğretim hayatına başlamasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Öğrencilerden sadece eğitim almalarını değil, bilim üretmelerini de beklediklerini ifade eden Konukoğlu “Biz sizlerin eğitim görmeniz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Siz de çok çalışın, özveriyle çalışın ve sağlık için daha fazla ne yapabilirimi araştırın” diye konuştu.
Mesleğe başladıklarında ilgilendikleri hastanın anne - baba ya da kardeşleri olduğunu düşünerek hareket etmelerini isteyen Konukoğlu, “Bugün öğrencisiniz, yarın yaşlanırsınız, sizin de ihtiyacınız olacaktır. Mesleğe başladığınızda güleryüzü eksik etmeyin ve kendinize güvenin. Çünkü tedavinin yüzde 70’i güler yüzle olur. Tıp en çok dua alan meslektir” sözlerine yer verdi.
‘’EN AZ SİZLER KADAR HEYECAN VE MUTLULUK DUYUYORUZ’’
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav ise “Üniversite ve Tıp Bilimlerinde Eğitim” konulu ilk dersle birlikte öğrencilere “En az sizler kadar heyecan ve mutluluk duyuyoruz, hepiniz tekrar hoşgeldiniz” diyerek duygularını paylaştı.
Prof. Dr. Sınav, dünyada ve ülkemizde üniversitelerin tarihçesi hakkında bilgiler vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Osmanlı Döneminde padişahın akıl danıştığı Divan’ı Hümayyun üç zümreden oluşurdu. Birinci sırada İlmiyye vardı ki başlarında bulunan Şeyhülislam o zamanın başbakanı sayılan Sadrazam’la aynı seviyedeydi. Ancak 16. yüzyıldan sonra bilim üretmeyi unutan bir milletiz. Oysa ki ihtiyacımız olan bilim üretmek. İşte biz SANKO Üniversitesi olarak bilim üretmek, eğitim vermek ve hizmet sunmak için kurulduk.”
Üniversitelerin birinci görevinin entelektüel insan yetiştirmek olduğunu anımsatan Prof. Dr. Sınav, meslek öğretmenin üniversitelerin ikinci görevi olduğuna vurgu yaptı.
Prof. Dr. Sınav, “Tıp eğitimi çok zordur ancak öğrendikçe seveceksiniz. Tıp mensubu olmanın temeli öncelikle sizin bu mesleği ben severek yapacağım demenizi gerektirir. Sevmek fedakar olmayı, 365 gün, 24 saat çalışmayı ve öğrenmeyi gerektirir. Çünkü yapılacak en küçük bir hata insan hayatını sona erdirebilir’’ dedi.
Öğrencilere derslerine günü gününe çalışmaları önerisinde bulunan Prof. Dr. Sınav, “Tıpta her şey görerek öğrenilir. Bu konuda öncelikle simülasyonlarımız hazır ve uygulamalı eğitim alacağımız Türkiye’nin en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi teknolojik ve bilimsel altyapısıyla bizi destekleyecek” diyerek, donanıma ilişkin bilgi aktardı. Prof. Dr. Sınav, “Kendimizi tanıyalım, bir hayal kuralım, çalışalım ve başaralım” sözleriyle ilk dersi tamamladı.
Konuşmalardan sonra, SANKO Üniversitesi akademik kadrosu tanıtıldı. İlk derse, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Sami ve Hakan Konukoğlu ile Mütevelli Heyet Üyeleri de katıldı.