Şanlıurfa şehidini uğurladı!

Şanlıurfa şehidini uğurladı!

Önceki gün Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olan askerlerden Tankçı Üsteğmen Muhammed Cihangir Çubukçu’nun cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgundaki işlemlerinin ardından memleketi Şanlıurfa’ya getirildi. Uçakla GAP Havalimanı’na getirilen şehidin cenazesini dün İzmir’in Buca ilçesinden gelen baba Mehmet, anne Yasemin ve kız kardeşi Ayşe Ceren ile birlikte Vali Abdullah Erin, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar karşıladı.

ABİSİNİ ASKER SELAMIYLA UĞURLADI

Merkez Eyyübiye ilçesindeki Ulu Cami’ye götürülen şehidin cenazesine binlerce kişi katıldı. Tekbir getirip teröre lanet okuyan kalabalık “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıp dev Türk bayrağı açtı. Şehidin kız kardeşi Ayşe Ceren, abisinin üniformasını giyip asker selamıyla uğurladı. Abisinin fotoğrafını bir an olsun bırakmayan Ayşe Ceren, elinde Türk bayrağı olan annesinin de gözyaşlarını sildi. Anne Yasemin ve baba Mehmet Çubukçu ise şehidin tabutuna son defa sarılıp öptü.

AFRİN BİR BAŞLANGIÇTIR

Cenazede konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin şehitlere rahmet dilerken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise “Hepimizin başı sağ olsun, tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Allah ruhunu şad etsin. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, başta Muhammed Cihangir olmak üzere. Onlar bizi koruyorlar. Hainler şunu iyi bilsin ki biz onlara misliyle, bu Mehmetçik misliyle cevap vermektedir, vermeye devam edecek. Allah’ın izniyle tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bizim bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe, Kürdü, Türkü, Arabı, Lazı, Çerkezi kardeş olduğu müddetçe, hepimiz bu Türkiye’yi, bayrağı tanıdığımız müddetçe bu hainlere hiçbir zaman yatacak yer bırakmayacağız. Allah böyle ölüm tattırsın bize. Bunu hainler bilecekler, Türkiye’de son bir fert kalıncaya kadar Türkiye’yi teslim alamayacaklar. Türkiye’nin kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur ancak sınırlarımızı korumak, kardeşlerimiz korumak Türkiye’nin en büyük görevidir. Binlerce kilometre yollardan geleceksiniz ve siz Türkiye’ye terör göndereceksiniz. Siz bunu yapamayacaksınız. Hainlere bu Mehmetçik gerekli cevabı vermektedir. Siz sanmayın Afrin bir sondur; Afrin bir başlangıçtır. Sınırların tümünü alacağız, terörden temizleyeceğiz. Türkiye’nin kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur ama Türkiye’nin bir çakılında olan gözü biz çıkartacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Şehidin cenaze namazını öğle namazını müteakip İl Müftüsü İhsan Açık kıldırdı. Kılınan namazın ardından şehidin cenazesi çok sayıda aracın katıldığı bir konvoy eşliğinde Yeni Asri Mezarlık’ta bulunan şehitliğe götürüldü. Büyükşehir Belediyesi de cenazeye katılmak isteyenler için cami önünden otobüsler kaldırdı.

ŞEHİDİN BABASI METANETİNİ KORUDU

Yeni Asri Mezarlık’ta şehit üsteğmen için bir tören düzenlendi. Şehidin babası Mehmet Çubukçu, hem cenaze namazında hem de tören boyunca metanetini korudu. Şehit abisinin üniformasıyla törene katılan Ayşe Ceren ise teröristlere anlamlı bir mesaj verdi. Törenin ardından şehidin cenazesi dualar eşliğinde Şehitlikte defnedildi.

Cenazeye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.