Şanliurfa’da Çiğköfte Yarışması

Şanliurfa’da Çiğköfte Yarışması

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Yenişehir Gençlik Merkezi (YGM) tarafından ilki geçen yıl düzenlenen Geleneksel Çiğköfte Yarışması’nın ikincisinin 27 Eylül 2014 Cumartesi günü gerçekleştirileceği bildirildi.
Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Abdullah Canbeyli tarafından yapılan açıklamada, 15-30 yaş aralığındaki gençlerin katılacağı Geleneksel Çiğköfte Yarışması’nın ikincisinin 27 Eylül 2014 tarihinde saat 16.00’da YGM binası önünde yapılacağı belirtildi. Yarışma öncesi Yenişehir Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibinin yöresel oyunları sergileyeceğinin belirten Canbeyli, ayrıca gitar öğrencilerinin de mini bir konser sunacaklarını ifade etti.
Yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının Şanlıurfa’nın kültürü olan ve başka iller tarafından sahiplenilmek istenen çiğköfteye ilgi çekip, sahiplenmek ve gençlere sevdirmek olduğunu vurgulayan Canbeyli, “15-30 yaş arası gençleri kapsayacak olan yarışma kız-erkek olmak üzere iki kategoride yapılacak. Dereceye girenlere tablet, eşofman, spor ayakkabı ve kol saati gibi ödüller verilecek. Kayıtlar Yenişehir Gençlik Merkezi’nde devam ediyor” dedi.