Şanliurfa’da Kaçak Elektrik Denetimi

Şanliurfa’da Kaçak Elektrik Denetimi

Kaçak elektrikle mücadelesini sürdüren Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekipleri, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaptıkları denetlemelerde akıl almaz yöntemler kullanıldığını belirledi.
Suruç ilçesinde geçtiğimiz hafta denetim yapmak isteyen DEDAŞ ekipleri, 11 Nisan Mahallesi’nde kalabalık bir grup tarafından engellenmişti. Bunun üzerine camiye sığınmak zorunda kalan 40 DEDAŞ çalışanı, jandarma tarafından buradan çıkarılabilmişti. Tüm engellemelere rağmen kaçak elektrik kullanımını denetlemeyi sürdüren ve dijital sayaçların takılabilmesi için çalışma yürüten ekipler, 11 Nisan Mahallesi’ne yeniden girerek 50 abonenin denetimini gerçekleştirdi. 20 ayrı ekiple yürütülen çalışmada ekipler, kaçak elektrik kullanımında kullanılan akıl almaz yöntemler belirledi. Bir evin bahçesindeki duvarda bulunan sayacın sarmaşıkla gizlendiği tespit edilirken, 3 katlı bir apartmanın ise damına izinsiz harici bir nakil hattının çekildiği belirlendi. Aynı apartmana çekilen yasal enerji hattını sayaca bağlı olduğu fakat elektrik tüketimin genellikle sayaca bağlı olmayan enerji hattından sağlandığını fark eden ekipler, gerekli tespit ve işlemleri yaptı.
Ekipler, denetimleri sırasında 12 abonenin kaçak elektrik kullandığını belirlerken, 10 abonenin ise kaçak kullanım şüphesiyle sayacı değiştirildi.