ŞANLIURFA’NIN “ŞANLI KUŞLARI” FOTOĞRAF SERGİSİ

ŞANLIURFA’NIN “ŞANLI KUŞLARI” FOTOĞRAF SERGİSİ

Şanlıurfalı fotoğraf sanatçıları Mehmet Mahmutoğlu ile Yusuf Özbey, Şanlıurfa’nın kuşlarını konu aldıkları fotoğraflarını ilk kez düzenleyecekleri sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunacak. Sergi, Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde, 6 Şubat Cuma günü açılacak.
Her ne kadar nesli tükenmekte olan kelaynak kuşları ile adını duyursa da Türkiye’nin kuş türü bakımından en zengin şehri konumunda olan Şanlıurfa’nın özel kuşlarından örneklerin bulunacağı sergide, her biri ayrı bir sanat eseri özelliği taşıyan toplam 40 fotoğraf yer alacak. Bu sergi ile Şanlıurfa’nın, insanlık tarihinin başlangıcına ışık tutan Göbeklitepe’si, Balıklıgöl’ü ve Peygamberler Şehri gibi değerlerinin yanı sıra kuş zenginliği de gözler önüne serilecek. Kentin kuşlarının sadece kelaynaktan ibaret olmadığı da destekleyici görsellerle kanıtlanmış olacak.
SINIRSIZ SABIR GEREKTİRİYOR
Sergide, fotoğraf çekim tekniği bilgisinin yanı sıra bazen günlerce kamuflajlı giysilerle kuş nöbeti tutmak için sınırsız sabır gerektiren kuş fotoğrafçılığı konusunda halkın bilgilendirilmesi amacıyla stant da kurulacak. Stantta, kuş fotoğrafçılığında kullanılan malzemelerin tanıtımının yanı sıra, cansız bir mankene kamuflajlı kuş çekimi kıyafeti giydirilerek, kuş fotoğrafçılığının zorluklarına da dikkat çekilecek.
ÖZENLE SEÇİLMİŞ FOTOĞRAFLAR
Sergide yer alacak 40 fotoğraf, mühendis kimliğinin yanı sıra haber spikeri ve muhabir olarak birçok başarıya imza atan ve halen Şanlıurfa’da yerel bir televizyonda Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Mehmet Mahmutoğlu ile yine bir mühendis ve profesyonel kuş fotoğrafçısı olan Yusuf Özbey’e ait yüzlerce fotoğraf arasından özenle seçildi. 6 Şubat Cuma günü saat 16.00’da açılacak sergi, bir hafta süreyle sanatseverlerin ziyaretine açık tutulacak.