Şanliurfaspor, Ceo’sunu Tanıttı

Şanliurfaspor, Ceo’sunu Tanıttı

Şanlıurfaspor Kulübü düzenlediği basın toplantısı ile CEO’sunu kamuoyuna tanıttı
El Ruha Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısına Şanlıurfaspor İcra Kurulu Başkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Maruf Güneş, Genel sekreter Mahmut Saatcı, yönetim kurulu üyeleri İsmail Bağıban, Süleyman Aksu, Halil Kızılelma, kulüp CEO’su İsmet Türker ve Şanlıurfa’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.
Basın toplantısında konuşan Kulüp CEO’su İsmet Türker, “Şanlıurfaspor’un marka değerini arttırarak, kalıcı gelir noktasında projeler geliştireceğiz” dedi.
Türker, “Şanlıurfasporun benim için çok büyük bir önemi var. Bende Diyarbakırlıyım, bu bölgenin insanıyım. Beni bu göreve getiren başkanımız Fethi Şimşek ve yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum. Kulüplerdeki CEO’ların görevi yönetim kurulu başkanını, yönetimini ve icra kurulunu temsil ettiğini bilmenizi isterim. Benden bugünden itibaren Şanlıurfa’nın beklentisini bilen biri olarak sizlerden biri olarak yanınızda beraberinizde olacağım. Sporun barış dostluk ve kardeşlik vurgusuyla başarının sadece yönetim kurulundan değil sizlerinde desteği ile geleceğine inanmaktayım. Şanlıurfaspor 1969 yılından itibaren Türk sporuna hizmet eden en önemli kentlerimizden birisidir. Ama ne yazık ki bölgenin en büyük taraftar kitlesine sahip olmasına rağmen gerekli kurumsallaşma, alt yapı ve gerekli kurum ile kuruluşlardan gerekli desteği görmediği için bence hedeflediği Süper Lig’e çıkamamış. Şimdiki yönetimimizin iyi niyeti ve ne kadar özverili ile çalışmalarını sürdürdüğü ortadadır. Sayın başkanımızın teklifini kurumsallaşma ve kulübe katkı sağlamak adına tereddütsüz kabul ettim. Bende bu bölgenin insanı olmaktan son derece mutluyum aslen de Diyarbakırlıyım. Diyarbakırlı ve özellikle Güneydoğulu olmaktan son derece mutluyum. Şanlıurfa’nın benim için önemi şudur; ‘Spor dinlerin, kültürlerin tartışılmadığı bir daldır aslında’. Evet, futbol ülkemizde artık özel bir sektör haline geldi ama Şanlıurfaspor’u Süper Lig’e çıkardığımızda sadece yönetim değil, Şanlıurfaspor değil, en küçük esnaf bile faydalanacak. Düşünün ki; bir Şanlıurfaspor -Fenerbahçe maçında şehrin çehresi nasıl değişecek. İnanın ki Şanlıurfaspor, Süper Lig’e çıktığında sadece Şanlıurfa değil, Diyarbakır’da sevinecek, Elazığ’da sevinecek, tüm bölge halkı sevinecek ve herkes destekleyecek. Biz bu hedefle çalıştığımızda başaramayacağımız hiçbir şey olmadığına inanıyorum. Şu anda takım ilk 6’da ama ben inanıyorum, 2-3 hafta içerisinde ilk 3 içerisine gireceğiz.”
Sportif başarının alt yapı ve akademi okulların en hızlı bir şekilde değerlendirilmesi ile başlanacağını ifade eden Türker, “Yönetim kurulu, futbolcu, teknik heyet Tüm Şanlıurfalılar ve taraftar olarak herkes kenetlenecek ve bu olmazsa olmazımız bu olacaktır” dedi.
Olmazsa olmaz denilen kriterleri sıralayan CEO Türker sözlerini şöyle sürdürdü; “Kulüp içerisinde kurumsallaşmak kulübümüz ile resmi kurum ve kuruluşlar arasında diyalog sağlamak, halkımızın kulübümüzü sahiplenme duygusunu arttırmak için çeşitli etkinlik düzenlemek, PASSOLİG satışlarını arttırmak için en hızlı bir şekilde şehrimizde PASSOLİG satışlarını hızlandırmak ve hedef olarak 100 bin PASSOLİG satışını yapmak. Yerel yönetim ile işbirliği yaparak kulübümüzün sürekli gelir elde etmek için proje yapmak ve en önemlisi Cumhuriyetimizin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyen gençliği yetiştirmek için proje hazırlamak.”
Yazılı ve görsel basından da destek isteyen Türker, “Doğruları söylemek, yanlışında makul ve mantıklı bir şekilde bizleri uyarması gerektiğini düşünüyorum. Eleştiriler doğru zamanda yapılmalıdır. Eleştiriyi mutlaka sizler sağlayacaksınız. Eleştiri olmayan yerde başarı olmaz. Bizim en önemli görevlerimizden biride sokak çocuklarını topluma kazandırmak olacaktır diyen Türker, “Bunu da sporla yapacağız onları spora kazandırmak için mücadele edeceğiz. Biz buradaki okullarla görüşerek iyi olan öğrencileri de alt yapımızda değerlendireceğiz” dedi.
Şanlıurfaspor CEO’su İsmet Türker, 8. haftada oynanacak Şanlıurfaspor - Manisaspor maçının GAP Arena Stadı’nda oynanacağını belirtirken, “Burada oynayacağımız ilk maçımız bizim için bir milat olsun. Şu anda Passolig satışlarında sahamızda oynamamıza rağmen 9. sıradayız. Ben Passolig satışlarının çok daha artacağına inanıyorum. Sizlerinde bu konuda desteklerinizi istiyoruz. Şanlıurfaspor’un Süper Lig’e çıkması, ilçelerimize katkısı olacak, illerimize katkısı olacak. Doğu ve Güneydoğu’ya katkısı olacak” diye konuştu.
Basın açıklamasından sonra basın mensuplarından gelen soruları cevaplayan Maruf Güneş, alt yapı için çok önemli kararlar aldıklarını ifade ederken, “Biz yönetime geldiğimiz günden beri alt yapının önemini çok iyi biliyoruz. Bu konuda çok önemli kararlar alarak alt yapımızı çok iyi noktaya getireceğiz” dedi.
Basın toplantısı daha sonra basın mensupları ile karşılıklı sohbet şeklinde devam etti.