Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Sapana ceza iddiasına cevap!

İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan önemli açıklamalar.

Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İç Güvenlik Paketi ile sapana da ceza geldiğine dair haberleri yalanlayarak, “Sapan evindeyse mesele yok ama bu mancınığa benzeyen yani demir bilye, sapanı alıp da gösteri yürüyüşüne katılırsa işte o zaman ceza alıyor” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Meclis kulisinde gazetecilerin İç Güvenlik Paketi’ne ilişkin sorularını cevapladı. İç Güvenlik Paketi’nin içeriğinin kamuoyu ile paylaşıldığını belirten Ala, “Birkaç gündür tamamen dezenformasyona dayalı bir karapropaganda yürütülüyor. Kurnazlık yapıyorlar ne gibi sapana 2 yıl, silaha 1 yıl. Bu tamamen yalan. Bunu yazan ya artniyetli ya da cahil, hiç konuyu bilmiyor, ikisi de kötü. Ateşli Silahlar Kanunu’na göre ruhsatsız silahı evinde bulundurmanın cezası bir yıldan başlıyor, sapanı evinde bulundurana ceza var mı? ’Yok’. Pakette var mı o da yok. Peki, adam ruhsatsız silahını alıp toplantı yürüyüşüne katılırsa o zaman iki ceza birden var, hem ruhsatsız silah bulundurmaktan hem de silahla toplantı yürüyüşe katılmaktan, çünkü ruhsatlı silahla bile gösteri yürüyüşüne katılamaz. Bunun özel düzenlemeleri var. İki cezayı birden alıyor ve silahla şu anda da toplantı gösteri yürüyüşünde bulunmak suçtur. Sapan evindeyse mesele yok ama bu mancınığa benzeyen yani demir bilye, sapanı alıp da gösteri yürüyüşüne katılırsa işte o zaman ceza alıyor. Ne cezası alıyor, ruhsatlı bir silahla katılıp ne ceza alıyorsa onu alıyor” ifadelerini kullandı. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler