Sarai Sierra davasında kan donduran savunma!

Sarai Sierra davasında kan donduran savunma!

Fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul Sarayburnu’ndaki surlarda cesedi bulunan ABD’li Sarai Sierra’nın öldürülmesine ilişkin dava Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlandı. Sanık Ziya Tasalı, "maktüleyi öldürdüğümü kabul etmiştim ama cinsel saldırı da bulunmadım" dedi. Savcı, Tasalı için 14 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası istedi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ziya Tasalı getirildi. Duruşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sarai Sirerra'nın ailesinin avukatı hazır bulundu.

YARGITAY KARARI OKUNDU

Mahkeme heyeti, Yargıtay tarafından sanık Ziya Tasalı'nın Sierra'yı "nitelikli kasten öldürme" suçundan verilen müebbet hapis cezasını onandığını ancak "Nitelikli cinsel saldırı ve Hırsızlık" suçundan verilen cezanın ise bozulduğunu belirtti.

SAVCI GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLADI

Duruşmada söz alan Cumhuriyet Savcısı dava ile ilgili olarak görüşünü açıkladı. Sanık hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan dava açılsa da eylemin teşebbüs aşamasında kaldığını belirterek bu yönde ceza verilmesini talep etti. Savcı ayrıca sanık Tasalı'nın nitelikli hırsızlık suçundan da cezalandırılmasını istedi.

SAVCININ GÖRÜŞÜNE KATILMADILAR

Sierra'nın ailesinin avukatı ve Aile Bakanlığı vekili savcının nitelikli saldırı suçunun teşebbüs aşamasında kaldığı yönündeki görüşüne katılmadıklarını söyledi.

ÖLDÜRDÜM AMA CİNSEL SALDIRI DA BULUNMADIM

Sanık Ziya Tasalı ise, "Ben maktüleyi öldürdüğümü kabul etmiştim. Ancak cinsel saldırıda bulunmadım. Savcının aleyhe olan bölümlerini kabul etmiyorum" dedi.  Mahkeme heyeti, sanık Ziya Tasalı'nın tutukluluk halinin devamına