Sarıgöl Ak Parti’den Ankara Çikarmasi

Sarıgöl Ak Parti’den Ankara Çikarmasi

AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammed Toy, yönetim kurulu üyeleri ve parti teşkilatı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve AK Parti Genel Merkezini ziyaret etti.
AK Parti Sarıgöl Teşkilatı, Ankara’dan müjdeyle döndü. Geçtiğimiz Salı günü AK Parti Grup Toplantısı’na da katılan Sarıgöl heyeti, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı konuşmayı dinlediler. Ardından TBMM’yi ziyaret ettiler. Ak Parti Sarıgöl ilçe Başkanı Muhammed Toy, ziyaretin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birebir görüşme imkânı yakaladıklarını ifade eden Muhammed Toy, ayrıca Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile görüştüğünü bildirdi. Her iki Bakanla vatandaşların çözüm bekleyen sorunlarını görüştüğünü ifade eden Muhammed Toy, “Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile yaptığımız görüşmede, ilçemizde yapılacak olan sulama göletlerini gündeme getirdik. İlçemizin Sultaniye üzüm ambarı ve bir tarım memleketi olduğunu, sulamanın her geçen gün önem kazındığını, bunun için ilçemizde yapılacak olan sulama göletlerinin ivedilikle yapılması gerektiğini sayın Bakanımıza ilettik. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, zemin etüt çalışmaları olumlu sonuçlanan göletlerin en kısa sürede yapılacağını müjdeledi. Ayrıca, Buldan Barajı’nın Baharlar üzerinden alınıp ilçemize getirilecek olan kapalı devre sulama sistem projesinin 2015 yılı yatırım programına alındığını açıklayan sayın Bakanımız bu iş için yaklaşık 24 milyon lira kaynak ayrıldığını belirtti. Bu proje masrafının yüzde 50’sinin hibe yoluyla devlet tarafından karşılanacağını açıklayan sayın bakanımız, Sulama Birliği tarafından ödenmesi gereken yüzde 10 katılım payının ödenmesi durumunda çalışmalara hemen başlanacağını açıkladı. Bu proje inşallah 2015 yılında bitmiş olacak.” dedi.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile de görüştüklerini belirten İlçe Başkanı Muhammed Toy, bu görüşmede tarımsal amaçlı sulamada kullanılan elektrik giderlerinin görüşüldüğünü belirtti. Tarımsal Sulama giderlerinin çiftçi için önemli bir gider kalemi oluşturduğunu ifade eden Muhammed Toy, “İlçemizde sadece yaklaşık 85 bin dönümlük arazide sofralık Sultaniye üzüm üretimi yapılmaktadır. Bu arazilerin büyük bir kısmı maalesef sondaj ile yer altından çıkan pompa suları ile sulanmaktadır. Bu pompalarda kullanılan elektrik giderleri her ay faturalandırılmaktadır. Oysa üreticiler yılda bir defa mahsul almaktadır. Dolayısıyla hasat dönemine kadar geçen sürede kullanılan elektrik faturaları ödenememekte ve faiz yükü binmektedir. Bu durumu Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız’a ilettik. Kendisi konuyla yakından ilgileneceğini, asla çiftçiyi mağdur etme taraftarı olmadıklarını belirterek, yakın zamanda konuyla ilgili bir proje üretileceğini açıkladı. İnşallah çiftçimiz için hayırlı bir proje olur. Proje için 23 milyon 850 Bin TL’ye mal olacak. Bunun yüzde 90’ı develet karşılayacak, yüzde 10’u çiftçilerden alınacak. Önümüzdeki günlerde de konu hakkında DSİ yetkililerin katılacağı bir toplantıyla halka anlatılacak.” diye konuştu.
Grup olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüklerini ifade eden Muhammed Toy, şöyle konuştu: “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, AK Parti grubunda yaptığı konuşmadan sonra bizlerle bir araya geldi. Oldukça sıcak ve coşkulu bir kaynaşma oldu. Grubumuzda bulunan herkes ile tokalaşan Başbakanımız özellikle çocuklarla yakından ilgilendi. Bilindiği gibi bu ayın 31’inde Manisa’da il kongremiz var. Sayın Başbakanımız Ankara’daki bu coşku ve heyecanın aynısını Manisa’ya geldiğinde de görmek istediğini söyledi.”