Sarıgöl’ü Geçmişiyle Buluşturan Müzeye Büyük İlgi

Sarıgöl’ü Geçmişiyle Buluşturan Müzeye Büyük İlgi

Sarıgöl 10.Uluslararası Sultaniye Üzüm ve Kültür Festivali’nde Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği’nin (SADER)’in açtığı 6. Etnografya Müzesi festivale damgasını vurdu. Sarıgöl’de geçmişte kullanılan çeşitli eşyaların ve materyallerin sergilendiği Etnografya Müzesi ziyaretçilerin akınına uğradı.
Sarıgöl 10. Uluslararası Sultaniye Üzüm ve Kültür Festivali kapsamında, ilçe halkın geçmişiyle buluşturduklarını belirten Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği (SADER) Başkanı Reşat İlter, bin 500’ün üzerinde geçmişte kullanılan çeşitli eşyaları ve materyalleri sergiledik. 300’ün üzerinde siyah-beyaz eski günleri anımsatan resimler sergilemekteyiz. Sergimiz bir hafta açık kalacak. Etnografya müzelerinde ilçe ve çevresinde unutulmaya yüz tutmakta olan semercilik, sepetçilik, toprak testicilik, hasırcılık, sakızcılık el dokumacılığı gibi mesleklere ait eşyalar da var. Bu arada, müzemizi ziyaret edenler buradaki değerleri görünce, evlerindeki çok eski durumda olan kullanılmayan eserleri getirerek bizleri bağışlamakta. Biz de dernek olarak ilçemizin değerlerini muhafaza ederek gelecek kuşaklara taşımaktayız.’’ dedi.
"ÜÇ BİN SARIGÖL ŞİVESİ TOPLADIK"
Başkan Reşat İlter derneğin sadece eski yıllara ait kullanılmayan antika değeri taşıyan eşyaları korumakla kalmadığını ayrıca İlçe ve çevre halkının kullandığı Sarıgöl şivesinden de üç bin adet kelimeyi de yeni anlamlarıyla birlikte kayıt altına aldıklarını ifade etti.
Sarıgöl 10.Uluslararası Sultaniye Üzüm ve Kültür Festivali kapsamında bir haftalık sergilenecek olan 6.Sarıgöl Kültür ve Tabiat Varlıklarını Derneği’nin etnografya müzesi ilk günde ik ibin kişi tarafından ilgiyle izlenirken, vatandaşlar büyük ebatlı eski resimlere büyük ilgi gösterdi.