SARIKAMIŞ’TA DOLANDIRICILARA KARŞI ÖNLEM ALINDI

SARIKAMIŞ’TA DOLANDIRICILARA KARŞI ÖNLEM ALINDI

Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son günlerde artan telefonla para ve kontör dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.
Sarıkamış İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, vatandaşları bilinçlendirmek amacı ile banka şubelerine ve halkın rahatlıkla görebileceği noktalara uyarıcı afişler yapıştırdı, vatandaşlara el broşürleri dağıttı.
Son bir haftadır vatandaşları telefonla arayıp kendilerini hakim, savcı veya polis olarak tanıtıp değişik senaryolarla kandırıp para veya kontör yükleme istemeleri ile ilgili çok sayıda şikayetin gelmesi üzerine Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş ekipler harekete geçti.
Telefonla para ve kontör dolandırıcılığına dikkat çekmek amacıyla afiş ve broşürler hazırlatarak ilçede görülebilen yerlere yapıştırdı. İlçe merkezi ve mahallelerde vatandaşlara bilgilendirici el broşürü dağıtarak uyarılarda bulundu.
İlçe Emniyet Müdürü Raşit Çilingir gazetecilere yaptığı açıklamada, dolandırıcıların kendilerini Hakim, Savcı, Polis gibi tanıtıp, korkutarak veya insani duyguları suistimal ederek insanları dolandırdıklarını söyledi.
Çilingir, “Dolandırıcılar her geçen gün yeni bahane ve senaryo üretip, farklı yalanlarla vatandaşlarımızı kandırmayı dolandırmayı sürdürüyorlar. İnsanlarımız bu tür telefonlara kanmasınlar, cevap vermesinler, zor duruma düşmeden emniyet müdürlüğüne her an başvurabilirler “ dedi.