Saruhan Hünel hakim karşısında

Saruhan Hünel hakim karşısında

Oyuncu Saruhan Hünel, eski sevgilisi gazeteci Eda Sönmez’e şiddet uyguladığı gerekçesiyle yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi’nden yapılan duruşmaya sanık Saruhan Hünel ile şikayetçi Eda Sönmez ve avukatları katıldı.


Kimlik tespitinde dizi oyuncusu olduğunu ve aylık gelirinin 17 bin TL olduğunu belirten Hünel, yaptığı savunmasında söz konusu iddiaların asılsız olduğunu ifade ederek, "Öncelikle bu asılsız iddialar ve iftiralar nedeniyle mahkemenizi meşgul ettiğim için özür dilerim" dedi. Hünel daha sonra heyecanlı olduğunu belirterek savunmasını yazılı olarak yapacağını belirtti. Hünel 3 sayfadan oluşan savunmasını mahkemeye sundu.


EDA SÖNMEZ: DARP ETTİ, TEHDİT ETTİ. ARACINA KİLİTLEYİP ALIKOYDU...
Daha sonra söz alan Eda Sönmez de, şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini söyledi. Savcılıkta verdiği ifadenin aynısını tekrar ettiğini belirten Sönmez, "İfademde belirttiğim şekilde sanık beni darp etmiş, hakarette bulunmuş, tehdit etmiş ve aracına kilitleyip alıkoymuştur" dedi.

HÜNEL: YARALANMALAR BENİM TARAFIMDAN YAPILMADI...
Daha sonra tekrar söz alan sanık Hünel, Eda Sönmez’in söz konusu olaydan 6 gün sonra hastaneye gidip rapor aldığını bu raporun da adli tıpa gönderildiğini, adli tıpta düzenlenen rapor da ise Sönmez’de tespit edilen izlerin muayeneden 1 ya da 2 gün önce oluşmuş olabileceği yönünde not düşüldüğünü kaydetti. Hünel, "Olay nedeniyle bu yaralanmaların iddia ettiği tarihte benim tarafımdan yapılması söz konusu değildir" diye konuştu.

MAHKEME DAVALARIN BİRLEŞMESİNE KARAR VERDİ
Mahkeme, Hünel hakkında Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın, atılı suçların hukuki ve fiili bağlantı bulunması nedeniyle bu davayla birleştitilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca söz konusu olayın gerçekleştiği yer ve konumun belirlenerek MOBESE ve diğer kamera görüntülerinin emniyetten istenmesine karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Duruşmanın ardından Kadına Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, basın açıklaması yaparak Eda Sönmez’e destek olduklarını açıkladı.

İDDİANAMEDEN
Gazeteci Eda Sönmez, sevgili oldukları oyuncu Saruhan Hünel tarafından 5 kez darp edildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Sönmez, eski futbolcu Pascal Nouma ile yaptığı röportajın fotoğraflarını sosyal medyada paylaşması üzerine dizi oyuncusu Saruhan Hünel’in uyguladığı şiddete maruz kaldığını söylemişti. Savcılık tarafından düzenlenen iddianamede, Taksim’de bulundukları sırada Hünel’in sokak ortasında Sönmez’e hakaret edip el ile vurmak suretiyle hafif nitelikte yaraladığı, Etiler’de de çift araç içinde seyir halindeyken Saruhan Hünel’in aracın kapılarını kilitlemek suretiyle Sönmez’i dövdüğü, "Burnunu kıracağım, işe gidemeyeceksin" diye tehdit ettiği kaydedildi.

İddianamede Hünel’in, "Yaralama", "Tehdit", "Hakaret" ve "Kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçlarından 17 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.