Satranç Eğitmenlerine Seminer

Satranç Eğitmenlerine Seminer

Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Av. Veysel Tuncil, kentte satrancın girmediği okulun kalmayacağını söyledi.
Tuncil, Emine Sapmaz İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda, Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda satranç branşında ders veren 38 öğretmene yönelik eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, satrancın sevilmesi ve yaygınlaşmasında öğretmenlerin önemine değindi.
Seminere katılan öğretmenlere, satrancın Türkiye’de gelişimi, federasyon başkanı ve yöneticilerinin çalışmaları, sponsor kuruluşlar, altyapı, hakem kurullarının çalışmaları hakkında bilgi aktaran Tuncil, şöyle devam etti:
“Satranç, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da lisanslı sporcu sıralamasında birinci durumda. Yeni sezonda okullar açılmadan önce, bu işe gönül veren ve büyük özveriyle satrancın gelişmesine çaba gösteren eğitmenlerle gerçekleştirdiğimiz seminerle bilgileri tazeledik. Kentimizde satrancın girmediği okul kalmayacak. Ana sponsorumuz İş Bankası’nda katkılarıyla tüm öğrencilerin satranç ile tanışmaları için seferberlik başlattık. Bizlere her konuda destek veren Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, Adana Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Çukurova İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Ali Özkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaplan’a teşekkür ederiz.”
Türkiye’nin il kadın Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’ın Adana’ya ayrı bir önem verdiğini, eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini de sözlerine ekledi.
Seminerin ikinci bölümünde, Ulusal Hakem Ozan Özdemir tarafından sporcu lisans bilgi sistemi, vize işlemleri ile 2014 yılı Temmuz ayında değişen FIDE satranç kuralları hakkında bilgi verilerek kursiyerlere satranç eğitim materyalleri tanıtıldı.
Seminerin sonunda, Emine Sapmaz İlkokulu öğretmenlerinden Satranç Antrenörü Veysel Özdoğan’ın rehberliğinde açılan satranç sınıfı kursiyerler tarafından gezilerek benzer sınıfların il genelinde de yaygınlaştırılması yönünde çalışmalar yapılacağı bildirildi.