Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Sakarya

Saü’de Mimarlık Konuşuldu

Sakarya Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından Mimarlar Haftası etkinlikleri kapsamında “Sürdürülebilir, Mutlu ve Sağlıklı Kentler” konulu bir söyleşi düzenlendi.Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen söyleşiye GSF Mimarlık...

Yayınlanma:

Sakarya Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından Mimarlar Haftası etkinlikleri kapsamında “Sürdürülebilir, Mutlu ve Sağlıklı Kentler” konulu bir söyleşi düzenlendi.
Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen söyleşiye GSF Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tahsin Turgay, SAÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Celal Apay ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Demir ile Sakarya Mimarlar Odası Başkanı Sami Kafadar katıldı.
Mimarların doğal ve kültürel çevrenin korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve ulusal kaynakların doğru kullanılması gibi sorumlulukları olduğunu dile getiren Doç. Dr. Turgay, konuşmasında mimarın rolünün değişen değerler çerçevesinde bu sorumlulukları da içerecek şekilde yeniden tanımlanması ve mimarlık eğitiminin bu şartlara göre şekillendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yeni yetişen mimar adaylarına insanın ve çevrenin kaygılarının aktarılması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Turgay, şöyle devam etti: “Öğrencileri tarih, kültür ve toplum bağlamında bilgilendirmemiz, ekoloji ve doğal enerji kaynaklarından yararlandırmamız, öğrencilere tasarımın bir işlevi olduğu bilincini yerleştirmemiz, bu işlevin yapıtlarda kentsel ve kültürel olarak hayranlık kazandıracak seviyede kullanılmasını sağlamamız ve yaşam boyu öğrenme alışkanlığını kazandırmamız gerekiyor.”
Prof. Dr. Ahmet Celal Apay da konuşmasında deprem bölgesinde yaşandığına dikkat çekerek, insanların artık estetik ve çok güzel görünen yapılar yerine sismik bir harekette ayakta kalabilecek binalarda yaşamak istediğini söyledi. Prof. Dr. Apay, “İnsanların tercihlerinin birinci sırasına bu geldi oturdu. Artık bir mimar eğitim hayatı boyunca mühendisliği gerektiren dersleri en iyi şekilde öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Mimarların çevre, kültür ve bilgi birikiminden kaynaklanan tasarımlar üretmesi gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Demir ise, “Mimarlar mutlu kentler için çevresel faktörleri, zemin etüdü, gün ışığı gibi faktörleri de göz önüne alarak, tasarımında kullanacağı malzemeyi çok iyi bilmeli ve estetiği kullanmalı” şeklinde konuştu.
Söyleşinin sonunda ise Sakarya Mimarlar Odası Başkanı Sami Kafadar, konuşmacılara plaket takdim etti.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler