Sayıştay 5’inci Daire Başkanı Kemal Turan’dan Anlamlı Sergi

Sayıştay 5’inci Daire Başkanı Kemal Turan’dan Anlamlı Sergi

Sayıştay 5’inci Daire Başkanı Kemal Turan, gelirini engellilere bağışlayacağı ikinci resim sergisini açtı.
Sayıştay 5’inci Daire Başkanı Kemal Turan, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ankara’nın ardından ikinci resim sergisini İstanbul’da açtı. Beyoğlu Ziraat Bankası Tünel Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan onlarca resim beğenildi.
“ELDE EDİLECEK GELİRLE TEKERLEKLİ SANDALYE ALINACAK”
Projenin ve birbirinden güzel resimlerin mimarı olan Sayıştay 5’inci Daire Başkanı Kemal Turan, elde edilecek gelirin engelliler yararına kullanılacak olmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Sergide 58 eserin görücüye çıktığını belirten Turan, "Resim yapmaya aşırı bir hevesim vardı. Memur olduktan sonra bu hevesimi yenemedim ve resim yapmaya devam ettim. Sonra bu resimleri mümkün oldukça topluma yararlı bir şekilde değerlendirmek istedim. Önce birkaç projede engelliler derneğiyle çalıştık. Yaptığım bu resimlerin bağış karşılığı verilmesini ve elde edilecek gelirle de engellilere tekerlekli sandalye alınmasına yönelik bu kampanyayı düzenledim" diye konuştu.
SOSYAL SORUMLULUĞA KATKI SAĞLIYOR
Serginin açılış törenine katılan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise, "Neticede bir gönül işi bu. Hem resimleri çizmek, nakış nakış dokumak gönül zenginliğinin genişliğine bağlı, diğer taraftan da merhamete muhtaç olan engelli kardeşlerimiz için tekerlekli sandalye alımında kullanılacak olan bu sergi sosyal sorumluluk projesi olarak katkı sunuyor" dedi.
Toplam 58 eserin bulunduğu resim sergisi, 17 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.