Sdü Ybem’den Tamamlayıcı Tıpta Eğitim Atağı

Sdü Ybem’den Tamamlayıcı Tıpta Eğitim Atağı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YEBM) Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Eğitimleri alanındaki faaliyetlerine hız veriyor. Yılın son üç aylık döneminde tamamlayıcı tıp konusunda üç önemli etkinlikte SDÜ YBEM rol alacak.
Türkiye’nin tanıtımına da katkı sağlayacak eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren SDÜ YBEM Tamamlayıcı Tıp Birimi Koordinatörü Sedat Yıldız, vücudun belirli bir bölgesinde veya tamamında ozon-oksijen karışımının kullanıldığı bir uygulama yöntemi olan Ozon Tedavisi ile ilgili 12-14 Aralık 2014 tarihinde İstanbulda Medikal Ozon Toplantısı düzenleneceğini söyledi. Bu toplantıya Tıbbi Ozon Dernekleri Avrupa İşbirliği (EUROCOOP) Başkanı Dr.Renata Viebahn ve Uluslararası Tıbbi Ozon Federasyonu (IMOF) Başkanı Dr. Adriana Schwartz’ın geleceğini belirten Yıldız, sağlanan bu uluslararası işbirliği ile SDÜ YBEM’in bu alanda düzenlenecek eğitimlerde Türkiye’nin referans kurumu olacağını bildirdi.
PROLOTERAPİ SEMPOZYUMU
İğne ile eklem ve omurga ağrılarının tedavisinde kullanılan proloterapi yöntemi üzerine 2.Klinik Proloterapi Sempozyumu’nun YBEM`in önderliğinde yapılacağına dikkat çeken Yıldız, "Türkiye Proloterapi ve Ağrı Kliniği, İntegratif Tıp Derneği Proloterapi Çalışma Kolu işbirliği ve yoğun bir akademik katılım ile 26 Ekim 2014 tarihinde Elite World Taksim Otel`de gerçekleştirilecek. Sempozyumda ’Türkiye`nin Gül Bahçesi’ konulu bir sergi ile Isparta’nın tanıtımı da sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
31 Ekim-2 Kasım 2014 tarihleri arasında Ankara Limak Ambassadore Hotel`de 1. Ulusal İntegratif Tıp Kongresi’nin de YBEM`in katkılarıyla gerçekleştirileceğini ifade eden Yıldız, "Çok sayıda üniversiteden akademisyen ve yöneticinin katılacağı bu toplantıda geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ile ilgili bilimsel kanıt düzeyi tartışılacak ve bu yöntemlerin kültürümüze uygun olarak nasıl adapte edilebileceği değerlendirilecek. Bu kongrede de ’Türkiye`nin Gül Bahçesi’ konulu bir sergi ile Ispartanın tanıtımı gerçekleştirilecek. Türk ve İslam medeniyeti tıp bilginlerini hatırlamak, onları rahmet ve minnetle bir kez daha anmak amacıyla her oturuma bir bilginin isminin verileceği bu kongrede bu değerleri anlatan bir sergi de düzenlenecek" bilgisini verdi.