Seçim iptali için başvuru geldi!

Seçim iptali için başvuru geldi!

Genç, YSK Başkanlığı'na yaptığı başvuruda, Cumhurbaşkanı Seçimine İlişkin Kanun'da, "Oylamalarda kullanılacak filigranlı birleşik oy pusulasında 'cumhurbaşkanı adayları' ibaresi ile YSK tarafından çekilen kuraya göre sırası belirlenen adayların adı ve soyadı yer alır" hükmünün yer aldığını belirtti.

YSK'ca bastırılan oy pusulalarında adayların resimlerinin de bulunduğuna işaret eden Genç, yasada, adayların resimlerinin olacağına ilişkin hüküm olmadığı için cumhurbaşkanı seçiminde basılan oy pusulasının yasaya aykırılık taşıdığını savundu.

Genç, başvuruda şunları kaydetti:

"Zira oy pusulasında adayların resimlerinin olması, adayların fiziksel görüntüleri bakımından kendilerine avantaj ve dezavantaj kazandırması yönünden anayasadaki dürüst ve eşit seçim ilkelerine açıkça aykırıdır.

Geçmişte yapılan seçimlerde oy pusulalarında Genel Başkanların resimlerinin yer alması yönündeki istekler aynı nedenle YSK tarafından reddedilmişti. Bu itibarla yasaya aykırı düzenlenmiş oy pusulası esas alınarak yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi de yasaya aykırı olduğundan, bu nedenle seçimin iptali gerekir."