Seçime 5 ay kala sürpriz anket sonucu

Seçime 5 ay kala sürpriz anket sonucu

A&G Araştırma Başkanı Adil Gür, genel seçimlere 5 ay kala siyasetin fotoğrafını AKŞAM için çekti. Yaptıkları son araştırmalar ışığında 2015 seçimlerinin analizini yapan Gür, "2011 genel seçim sonuçlarıyla bugünü kıyasladığımızda ciddi bir değişiklik göze çarpmıyor.

AK Parti ile muhalefet arasındaki makas oldukça açık" dedi. Başbakanlık görevini dört ay önce üstlenen Ahmet Davutoğlu'nun bu koltuğu doldurduğunu ve oylarda düşüş görünmediğini vurgulayan Gür, "Buna karşın Ak Parti seçmeni nezdinde hareketin lideri hâlâ Recep Tayyip Erdoğan" değerlendirmesini yaptı. Gür'ün tespitleri şöyle:

İŞTE SON ANKETTEKİ OY ORANLARI

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, seçmen davranışlarında, 2011'deki genel seçimlerde çıkan oy oranları ile bugün arasında ciddi bir değişiklik yok. AK Parti yüzde 50, CHP yüzde 26, MHP yüzde 15, HDP yüzde 9 bandında görünüyor. Diğer partilerin toplam oy oranı da yüzde 3-4 civarında çıkıyor.

Ancak seçimlere 5 ay olduğunu da unutmamak lazım. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun, Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık'taki koltuğunu doldurup dolduramayacağı çok tartışılmıştı. Araştırmalar gösteriyor ki, Davutoğlu ile AK Parti oylarında bir düşüş yok. Bu da, o koltuğu doldurduğu anlamına geliyor.