Seçmeni yönlendiren sandık başkanı görevden alındı

Seçmeni yönlendiren sandık başkanı görevden alındı

Edinilen bilgilere göre, merkez Yavuz Selim Mahallesi ile aynı adı taşıyan ilköğretim okulunda sandık başkanı olarak görev yapan ve ismi öğrenilemeyen şahıs, müşahitler tarafından seçmeni yönlendirdiği gerekçesiyle seçim kuruluna şikayet edildi. Bunun üzerine harekete geçen seçim kurulu, sandık başkanını görevden alarak, yerine yenisini atadı.


HDP'Lİ SANDIK GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep'te ise, HDP'li bir sandık görevlisi, 'seçim güvenliğini bozduğu' iddiasıyla gözaltına alındı.

Seferpaşa Mahallesi'ndeki Abdullah Kepkep İlkokulu'ndaki sandıkların birinde HDP adına sandık kurulu görevlisi olan Ahmet D.'nin 'kurallara uygun hareket etmeyerek seçim güvenliğini bozduğu' iddiasıyla sandık kurulu başkanı tarafından tutanak tutularak polise bildirildi. Bunun üzerine HDP sandık görevlisi Ahmet D., Seçim Kanunu'na muhalefet ettiği suçlamasıyla gözaltına alındı ve ifadesine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

3 KEZ OY KULLANAN SANDIK GÖREVLİSİ YAKALANDI

Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’ndeki Çukurçayır Ortaokulu’nda sandık görevlisi olarak görevli A.G.’nin, 1119 nolu sandıkta, 3 kişinin yerine oy kullandığı tespit edildi.

Diğer sandık görevlilerinin dikkatiyle ortaya çıkan olayın ardından A.G. görevden alındı, hakkında da tutanak tutuldu ve soruşturma başlatıldı.