Seferberlik Şehitleri Anıldı

Seferberlik Şehitleri Anıldı

Malatya’nın Darende İlçesi Günpınar Köyü’nde, anıt çevresinde Aşudu-Palanga 470 Seferberlik Şehitleri’ni anma programının 7.si yapıldı.
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açış konuşması yapan Bekir Sözen, şehitlik hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Kaymakam Bünyamin Kuş ise, "Böyle organizasyonların birlik ve beraberliğimize katkısı olmasını umarak sözlerime başlayayım. Nasıl ki taştan kayalardan toprak oluşuyorsa, bir toprak parçasının da vatan olabilmesi için bir şeylerin uğruna sarf edilmesi gerekiyor. Bu ülke tam 22 milyon km’2 alandan 780.000 km’2 alana düştü maalesef. Dileğimiz o ki bu vatanımızdan 1 cm. dahi toprak kaybolmaz. 8. yüzyıldan bu yana 1071 de Balkanlar’da, Kurtuluş Savaşında Doğu ve Güneydoğu da yapılan mücadelelerde şehit olan tüm vatandaşlarımızı, bunların içerisinde Darendeliler de vardır onları rahmetle anıyorum. Bugün bu şehitlik anıtında da şunu görüyoruz ki kırmızı ile beyazın bu kadar uyum sağladığı en çok bizim bayrağımızda değer kazanıyor. İnşallah bu uyum hiç bozulmaz, milletimiz ülkemiz devletimiz gerek siyasi gerek ekonomik olarak hak ettiği düzeylere ulaşır. Bu temenniler ile bu günün birlik beraberliğimize vesile olması diliyor selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
Programın ev sahibi Hasan Yıldırım da konuşmasında, “Bizler vatanı için yurdun ve dünyanın her köşesinde can veren şehitlerimizi asla unutmadık ve unutmayacağız. Aşudu’dan da 200 evden şehit düşen 470 insanımızı rahmetle anıyorum. Günümüzde savaşlar cephede değil masa başında kazanılmaktadır, bizler İslam alemi olarak kendimizi dünyaya ne kadar entegre edebildik, bunu sorgulamalıyız. Ben katılımlarınızdan dolayı siz değerli misafirlerime teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların Ardından Hafız Aydın Duman, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okudu. Konuşmaların ardından misafirlere ikramlarda bulunuldu.
Programa, Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rauf Özgenç, Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erhan Berk ve daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.