Seferihisar’da Farklı Kültürler 5. Kez Bir Araya Geliyor

Seferihisar’da Farklı Kültürler 5. Kez Bir Araya Geliyor

Ahıska Türkleri, Afyonlular, Doğu ve Güneydoğu Anadolulular, Karadenizliler, Tokatlılar, Yozgatlılar Türkiye’ye “barış” mesajları verecek etkinlikte Seferihisar’da buluşuyor.
Seferihisar’da başlayan ve tüm Türkiye’ye örnek gösterilen farklı kültürlerin bir arada barış içerisinde yaşamasının mümkün olduğunu gösteren “Kültürler Buluşması” beşinci kez gerçekleştiriliyor. Seferihisar Belediyesi öncülüğünde gerçekleşecek etkinlikte memleketleri, etnik kökenleri, farklılıkları ne olursa olsun, Seferihisar’da yaşayan hemşehri dernekleri bir araya gelecek ve beş gün sürecek etkinlikte hep birlikte eğlenmenin tadını çıkaracak ve Türkiye’ye barışın bu kadar kolay olduğunu gösterecek.
Seferihisar Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleşecek etkinlik ilçe meydanından kortej yürüyüşüyle başlayacak etkinliğin ilk günü olan 13 Eylül Cumartesi akşamına Yozgatlılar Derneği ev sahipliği yapacak. Etkinlik sırasıyla Afyonkarahisarlılar, Doğu ve Güneydoğu Anadolular Birliği, Karadenizliler Derneği, Tokatlılar Gecesi ve Ahıska ve Kafkas Türkleri ev sahipliğinde gerçekleşecek. Ayrıca pazaryerinde kurulacak ve her derneğin sahibi olacak stantlarda altı gün boyunca derneklerin yöresel lezzetleri, hediyelik eşyaları tanıtılacak.
Etkinliği beş yıldır başarıyla gerçekleştirdiklerini ve dernek başkanlarıyla birlikte her yıl yeni bir heyecan yaşadıklarını belirten Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Türkiye’nin barışa ihtiyacı var. Bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey barıştır. Bizde bu yılki buluşmamızı “Barış” temasıyla gerçekleştiriyoruz. Seferihisar’dan Türkiye’ye bunun gerçekleşebileceği mesajını 5 yıldır veriyoruz. Etnik kökeni, memleketi neresi olursa olsun, hep birlikte Türkiye’ye barışın bu kadar kolay olduğunun mesajını vereceğiz, hepimiz Seferihisarlıyız diyeceğiz” dedi.
Seferihisar Kültürler Buluşması 13 Eylül 2013 Cumartesi günü Saat 20.00’da başlayacak. İlk gecenin ev sahibi Yozgatlılar Derneği’nin yöresel yemeklerini ikram edeceği gecede, Yozgat’ın yöresel sanatçıları ve ozanları sahne alacak.