Şehir Cafe-rest-bistro Karslıların Hizmetinde

Şehir Cafe-rest-bistro Karslıların Hizmetinde

Yaklaşık 70 yıldır Şehir Kulübü olarak hizmet veren tarihi mekan, bundan böyle ‘Şehir Kulübü Cafe-Rest-Bistro’ olarak Kars halkına hizmet vermeye başladı.
Sevilay ve Ali İhsan Alınak çifti tarafından restore edilen ve iç dizaynı yapılan tarihi binanın açılışı gerçekleştirildi. Protokol daveti ve kurdela kesimi olmadan açılışı yapılan restoranın açılış programına, Alınak çiftinin dostları ve Karslılar katıldı.
1946’dan 2015’e Dünya mutfağı ve yerel tadları, yerli ve yabancı konuklarına tattıracak olan restoranın mutfağında, çorbalar, başlangıç aperatifleri, ana yemekler, salatalar, çeşitli tatlılar, sıcak soğuk içecekler ve çocuk menüleri yer alacak. Kafe - Restoran olarak hizmet verecek olan mekan, aynı zamanda tüm kurum ve kuruluşlar ile turizm işetmelerin temsilcilerinin toplantılarının organize edileceği nezih bir mekan olarak ta tercih edilebilecek bir hale getirdi.
MEKSİKA VE İTALYAN MUTFAĞI REVAÇTA OLACAK
Gazeteci arkadaşlarının da kendisini yalnız bırakmadığı açılışta yeni işyeri ile ilgili olarak açıklamada bulunan Mimar ve Politikars İnternet Haber Sitesi sahibi Ali İhsan Alınak, açılışa katılan tüm dostlarına teşekkür ederek kendilerini onurlandırdıklarını söyledi.
Özel bir protokol açılışı yapmadıklarına da dikkat çeken Ali İhsan Alınak, “Protokolvari bir açılış yapmadık. Bir kokteyl düzenleyerek dostlarımızı ve Kars halkını açılışımıza davet ettik. 16 aydır çok yoğun bir şekilde restorasyon ve iç mekan çalışması yaptık. Ve ‘ŞEHİR KULÜBÜ CAFE - REST - BİSTRO’ olarak mekanımızı hizmete açtık. Dünya mutfağı konseptiyle hizmet vereceği. Meksika, İtalyan mutfaklarının yanı sıra balık mönülü bir mutfağımız olacak. Yerel tadlarımızı da konuklarımıza sunacağız. Bozbaş, Kaz yemekleri ve müşterilerimizin özel talepleri yönünde de mönülerimize yer vereceğiz. Eski Kars Şehir Kulübünün özgün halini bozmadan günümüz teknolojisiyle yeniden dizayn ettik. Burası bir aile restoranı olacak ve alkol bulundurmayacağız. Karslılar il dışından ve aynı zamanda komşu ülkelerden gelecek olan dostlarımız, aile ortamında nezih bir şekilde mekanımızda hoş vakitler geçirebilecekler. Üç ana salonumuz olduğu için çeşitli toplantılar da yapılabilecek. 400 metrekare genişliğinde kış ve yaz bahçemizde mevcut. Özellikle kadınların gün ve toplantıları içinde mekanımız her an hizmete hazırdır. Kadınlarımız bu mekanda kendilerini çok rahat bir ortamda ve iyi bir şekilde ifade edeceklerine de inanıyoruz” dedi.
Restoranı öncelikli olarak kendisinin işleteceğini ve mekana bir kadın elinin varlığının da hissedileceğini ifade eden Sevilay Alınak ta, açılışlarına katılarak kendilerini onurlandıran tüm dostlarına ve Karslılara teşekkür ederek, restoranın tüm Kars halkının özgün bir hizmet ve özel komseptiyle hizmete hazır olduğunu belirtti.