Şehiriçi hız limiti değişiyor

Şehiriçi hız limiti değişiyor

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, kent içi hız limitlerinde sınırlamaya gidildiğine dikkat çekerek, tabela olmayan yerlerde hız limitinin 50 kilometre olduğunu söyledi.

Hız değişikliğiyle ilgili tabelaların yerleştirildiğini, vatandaşların bu tabelalara dikkat etmesini isteyen Özel, "Yerleşim yeri içinden geçen bölünmüş devlet ve il yolları ile belediyenin yapım ve bakımından sorumlu olduğu taşıma kapasitesi yüksek, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındı.

Ana arterlerin bir kısmı başta olmak üzere, cadde, bulvar ve şehir bağlantı yollarının durumuna göre hız limitlerini yeniden düzenledik ve tabela taktık" dedi.

GECE-GÜNDÜZ HIZ KONTROLÜ


Sürücülerin bu hız limitlerine uymalarını isteyen Özel, tabela bulunmayan yollar ile diğer araçlar için saatte 50 kilometre hız limiti uygulamasına devam edileceğini söyledi.

Hız sınırı değişikliğinin bir önceki yıl meydana gelen kaza ve radarların sonuçlarına göre yapıldığına işaret eden Özel, "Afyonkarahisar’da 2013 yılında meydana gelen ölümlü ve yaralamalı kazaların meydana geliş şekilleri incelendiğinde kazaların yüzde 50’nde hız sınırının ihlal edildiği tespit edildi. Bu sonuçlara göre yeniden düzenleme yapıldı" diye konuştu.

’KAZA EN PAHALI CEZADIR’

Kentte belirlenen 5 noktada gündüz 8, gece 6 saat olmak üzere radarla hız denetimi yapıldığına değinen İbrahim Özel, "Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri günlük en az 5 farklı noktada denetim yapıyor.

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte yaya trafiğinde meydana gelen artışı da göz önünde bulundurarak sürücülerimizin belirlenen hız sınırları ve diğer trafik kurallarına riayet etmeleri can ve mal kaybına engel olacaktır. Unutmayalım ki; kaza en pahalı cezadır" diye konuştu.