Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Yavuz:

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Yavuz:

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, IŞİD’in Kobani’ye saldırmasını fırsat bilerek çıkarılan olaylara ilişkin olarak, “Türkiye eli kanlı 3-5 haine paye vermemiştir” dedi.
Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin misafirperverliği ile dünyaya nam salmış bir ülke olduğunu söyleyerek, “Yine Irak ve Suriye den gelen mültecilere kol kanat açarak onları en iyi şekilde ağırlamaktadır. Suriye devleti tarafından insan olarak muhatap alınmayın, kimlikleri bile verilmeyen Kobani halkına devletimiz kapılarını açmış ve her türlü yardımda bulunmuştur. Kobani de yaşayanlar ve yönetimi PKK / PYD terör örgütünün elinde olduğu herkes tarafından bilinmektedir. PYD kendisi gibi düşünmeyen Kobani vatandaşlarına yaptığı işkence zulümden kaçan halk aylar önce Türkiye cumhuriyetine sığındılar. Kendi halkına zulmeden PYD, şimdi ise IŞID tarafından sıkıştırılmış ve topraklarını satarak askerine polisine kurşun sıktığı Türkiye Cumhuriyetine sığınmaktadırlar” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin içinde yaşayan terör örgütü mensubu partinin yönetimi tarafından Kobani’yi bahane ederek Türkiye’de iç savaş çıkarmak için terör örgütü sempatizanlarını sokak gösterileri yapmaları için kışkırtıldığını söyleyen Yavuz, “Bu hainler devletimizin kurumlarını, esnafımızın malını, araçlarımızı yağmalamaya, en kötüsü de insanlarımızı katletmeye başladılar. Hükümet yetkililerimiz maalesef bu gösterilere müdahale etmekte yetersiz kalmaktadır. Askerimizin, polisimizin yetkileri kısıtlandığından dolayı kendine kurşun sıkan haine bir kurşun sıkamaz hale gelmiştir. Barış sürecinden almış oldukları cesaretle devletimize meydan okuyarak Türk Milletini sokaklara dökmek için her türlü provokasyonu yapmaktadırlar. Vatansız kansız hainler Kobaniye yardıma gitme cesareti gösteremeyip açılımdan aldıkları cesaretle ülkemizde iç karışıklık çıkarmak istemekteler” şeklinde konuştu.