Şehit annesinin elini öpen Albay tutuklandı

Şehit annesinin elini öpen Albay tutuklandı

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Kuruçay mevkisinde Darbe girişimiyle ilgili başlatılan ’Fethullahçı Terör Örgütü’ (FETÖ) soruşturması kapsamında D-100 Karayolu kenarında bulunan İl Jandarma Komutanlığı ile Bolu 2’nci Komando Tugay Komutanlığı’nda arama yapıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven ile birlikte 4 savcı, polis ekipleri eşliğinde komutanların makam odaları ve araçları ile oturdukları konutları aradı. Soruşturma kapsamında Albay Türker Yılmaz ile Albay Cahit Tirindaz gözaltına alındı. 2 komutan daha sonra adliyeye sevk edildi.



ŞEHİT ANNESİNİN ELİNİ ÖPMÜŞTÜ

Darbe girişiminde İstanbul’da şehit olan polis memuru Ozan Özen’in cenaze töreninde şehidin annesi Emine Özen’in elini öpen Albay Türker Yılmaz, mahkemece ’Darbeye teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklandı. Geçen cuma akşamı Vali Aydın Baruş’un kaçırıldığı iddiaları üzerine valilik önünde toplanan halka hitap eden Vali ile kamyonetin üzerine çıkan ve kalabalığın sevgi gösterilerinde bulunduğu Tugay Komutan Vekili Cahit Tirindaz ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Albay Tirindaz, Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer’in, darbe girişimiyle ilgili Hakkari’de gözaltına alınıp tutuklanmasından sonra yerine vekaleten görevlendirilmişti.

75 KİŞİ GÖZALTINDA BULUNUYOR

Öte yandan FETÖ soruşturması kapsamında Bolu’da aralarında akademisyen, iş adamı, avukat, kamu çalışanı, asker ve polislerin bulunduğu 75 kişi gözaltında bulunuyor. Şüphelilerin polis merkezindeki işlemleri devam ediyor. Şu ana kadar kamu kurumlarında ise 286 personelin açığa alındığı belirtildi.