Şehit asker uğurlandı, Kılıçdaroğlu cenazeye katıldı

Şehit asker uğurlandı, Kılıçdaroğlu cenazeye katıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan konvoy saldırısında şehit olan jandarma er Fatih Çaybaşı için memleketi Erzincan'da tören düzenlendi.

Törene katılmak için kente gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, şehit Çaybaşı'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.



Şehidin evine aynı araçla giden Kılıçdaroğlu ve Canikli, evin önündeki taziye çadırında askerin babası Şevket Çaybaşı, dayısı Harun Keçeci ve yakınlarına taziyelerini iletti.

Şehidin babası ile bir süre sohbet eden ve oldukça üzgün olduğu gözlenen Kılıçdaroğlu, baba Çaybaşı'na başsağlığı diledi.

Baba Çaybaşı'na olayı nasıl öğrendiğini soran Kılıçdaroğlu, "Başınız sağ olsun. Ateş düştüğü yeri yakar" dedi. Kılıçdaroğlunun bu sözü üzerine baba Şevket Çaybaşı "Altı ayı kalmıştı. Okulu bitir de kısa dönem yap dedik ama o gitti tecili bozdurdu. Okula yazdırdım gitmedi. Tecilini bozdurup askere gideceğim dedi" yanıtını verdi.

Canikli de bu sırada "Allah mekanını cennet eylesin. Size sabırlar versin ama acı bütün milletin acısı, Allah sabırlar versin. Allah şehadetini kabul etsin, Allah peygamberlerle haşrolmayı nasip etsin" diye konuştu.

Sohbet ederken gözyaşlarını tutamayan Şevket Çaybaşı, şehit olmadan bir gün önce oğlu ile görüştüğünü, son olarak da cenazesini gördüğünü ifade ederek, "Yüzünü öptüm kirpikleri oynuyordu. Bekliyordu demek ki bizi, gidemedik. Son kez bir daha görelim. Düğün yapacaktık" dedi.

Oğlunun görev yaptığı birlikten ve kaldırıldığı hastaneden bilgi alamadığını anlatan baba Çaybaşı, eşi Zöhre Çaybaşı ile balkonda haber beklerken Erzincan'a gelen askeri helikopteri görünce oğlunun şehit düştüğünü anladıklarını aktardı.

Taziye evinin ardından Erzincan Valiliği'ne geçen Kılıçdaroğlu ve Canikli, daha sonra da cenaze töreninin yapılacağı camiye gitti.

Yüzlerce kişinin katıldığı cenaze namazında helallik istendi, dualar edildi ve şehit Çaybaşı toprağa verildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dünkü saldırıdan sonra yaptığı açıklamada, "Bir şehidimizin olması beni en çok üzen olay oldu. Keşke hiç olmasıydı, o kurşunlar havaya atılmış olsaydı, bir şehidimiz, bir eve ateş düşmeseydi. Hani bizde derler ya Allah kimseye evlat acısı vermesin. Sıralı ölüme hepimiz katlanırız da babanın çocuğunun, annenin, çocuğunun ölmesine katlanması çok acı bir şey" demişti.

Kılıçdaroğlu, helalleşmek için Erzincan'daki cenaze törenine gideceğini duyurmuştu.