Şehit babası kendisine gelen o yardımı geri çevirdi

Şehit babası kendisine gelen o yardımı geri çevirdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Ocak ayında PKK'lı teröristlerce girilen çatışmada şehit düşen Aydınlı Jandarma Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı'nın babası Avni Karabacaklı yaptığı davranışla herkesi duygulandırdı.

Karacasu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçede bulunan bütün şehit aileleri, gaziler ve ihtiyaç sahiplerine yapılan 30 çuvalda toplam 750'şer kilo kömür yardımını şehit babası Avni Karabacaklı, kendisinden daha çok ihtiyaç sahipleri olduğunu düşünerek başka bir ihtiyaç sahibine verilmesini için geri çevirdi.

Bu talebini Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle kendisini ziyarete gelen Kaymakam Murat Atıcı'ya ileten Avni Karabacaklı başta Kaymakam Atıcı olmak üzere ziyaretçileri duygulandırdı. Şehit babasının bu davranışı karşısında gözleri dolan Kaymakam Atıcı, "Kendisinden çok başkalarını düşünmesi beni çok duygulandırdı" dedi. Karabacaklı'nın talebi yerine getirilerek kömür çuvalları vakıf görevlilerince ihtiyaç sahibi bir aileye verilmek üzere alındı.

Kaymakam Murat Atıcı ve Müftülük personelinin ziyaretlerinin kendilerini sevindirdiğini söyleyen Avni Karabacaklı, "Onlar gelmeden önce vakıf görevlileri kömürleri indirip gitmişlerdi. Kaymakam Bey'e bu düşüncemi ilettim. Odun ve kömürü kendim alabildiğimi söyledim. Kaymakam Bey ısrar etti ancak ben şimdiye kadar böyle bir yardım almamıştım. Bu yıl da almak istemediğimi söyledim. Başka bir ihtiyaç sahibine verilecek. Benim içim böyle olunca daha rahat edecek" dedi.

Ziyaretlerinde baba Avni ve anne Meryem Karabacaklı'yla yakında ilgilenen Kaymakam Murat Atıcı, 'Ben Kaymakam değil oğlunuz Kenan'ım' diyerek hediyesini anne Meryem Karabacaklı'ya verdi. Kaymakam Atıcı şunları söyledi:

"Al İmran suresi 157, 169, 170, 171, Muhammed suresi 4, Nisa suresi 69, 74, Hac suresi 58, Ahzap suresi 23. Hadit suresi 19. Ayetlerde de anlatıldığı gibi şehitlik Kur-an'ı Kerim içerisinde çok önemli bir makamdır. Mehmet Akif de Vatan için ölmekse kaderim böyle kaderin ellerinden öperim der. Allah inşallah bize de şehit olmayı nasip eder. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında, 15 Temmuz sürecinde ve dahası bin yıldan bu yana bu topraklarda hüküm sürmemizi sağlayan bütün şehitlerimize ve gazilerimizi hayırla yad ediyorum."