Şehit Binbaşı Karaman'dan çocuklarına yürek burkan vasiyet

Şehit Binbaşı Karaman'dan çocuklarına yürek burkan vasiyet

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Binbaşı Ahmet karaman'ın, şehit düştüğü gün silah arkadaşlarına "Bu gece Regaib Kandili, inşallah şehit olacağım" dediği ortaya çıktı. Binbaşı Karaman kandil günü şehit oldu.

ÖZEL GÖREVE GÖNDERİLMİŞTİ

Vasiyetini hazırladığı öğrenilen ve İstanbul'daki annesinin yanına defnedilmek isteyen Ahmet Karaman'ın Ankara'daki Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı'ndaki birliğinden özel görevle JÖH Taburu ile Nusaybin'e geldiği belirtildi.

DİK DURUN AĞLAMAYAN...

Ahmet Karaman'ın Sabah göreve çıkmadan abdest aldığı ve hazırlanırken bir silah arkadaşına, "Bugün Regaip Kandili, şehit olmak için ne güzel bir gün" dediği öğrenildi. Binbaşı, kısa süre önce de oğlu Beyazıt ve kızı Zühre ile telefonda konuşup, "Şehit olursam sakın ağlamayın, dik durun" diye tembihlemişti. Başında bulunduğu taburun olay saatinde istirahat halinde olması gerekirken görev arkadaşlarını yalnız bırakmamak adına çatışma bölgesini terk etmediği ve teröristlerle mücadeleye devam ettiği kaydedilen kahraman Binbaşı Ahmet Karaman, arzuladığı ve içine doğduğu gibi Regaib Kandili'nde teröristlerin döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu şehitlik mertebesine erişti.


ERDOĞAN DA UĞURLADI

Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı cenaze namazı ile defnedilen Ahmet Karaman'ın oğlu Beyazıt ve kızı Zühre tıpkı babalarının tembihlediği gibi cenaze namazında dimdik ayaktaydılar. Şehit binbaşının cenazesi, annesi Rukiye Karaman'ın mezarının İstanbul Pendik Kaynarca'da bulunması nedeniyle burada yani Tepeören Mezarlığı'nda toprağa verildi.