Şehit binbaşının baba ocağına ateş düştü

Şehit binbaşının baba ocağına ateş düştü

Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur’un şehit olduğu haberini emekli öğretmen olan babası Remzi ile annesi Zehra Cesur, Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde aldı.

Cesur çifti, acı haberi alır almaz merkez ilçe Menteşe’deki evlerine döndü. Yakınları, şehidin baba evi ile Muğla İl sağlık Müdürlüğü’nde yönetici olarak görev yapan ağabeyi Dr. Ali Volkan Cesur’un evine akın etti. Türk bayraklarının asıldığı baba evinin önünde, sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği belirtildi.

Hemşire Seda Cesur ile evli bir çocuk babası Kıvanç Cesur’un yarın ikindi namazına müteakip toprağa verileceği belirtildi.

Şehit binbaşı Cesur’dan geriye hemşire eşi Seda ve oğlu Demir Alp ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafları kaldı.

EŞİYLE VAN'DA YAŞIYORDU

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci'nin (31) Amasya'nın Merzifon ilçesindeki babaevinde yas var. Demirci'nin Yozgat'ta oturan kız kardeşine ziyarete giden anne ve babasına, yetkililer tarafında Demirci'nin yaralı olduğu haberi verildi, bunun üzerine Demirci'nin anne ve babası Merzifon'a geldi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde yaşayan baba Nadir (56) ile anne Nigün Demirci'ye (55) acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı.

Songül Demirci'yle geçen yıl dünyaevine giren şehidin, bir kız kardeşinin bulunduğu ve eşiyle Van'da ikamet ettiği öğrenildi.

ŞEHİT SARIGÜL EMEKLİ OLACAKTI

VAN’ın Çaldıran ilçesinde PKK’lıları karayoluna tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilip ardından roket atarlı saldırıda şehit olan 6 askerden Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün Bitlis’in Ahlat ilçesindeki babaevine ateş düştü.

Van’ın Çaldıran ilçesinde görevli olan 2 çocuk babası 43 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün şehit olduğu haberi İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Zafer Bayram ve Emniyet Müdürü Erdem Yaban tarafından aileye bildirildi. Şehadet haberini alan yakınları Sarıgül’ün Selçuklu Mahallesindeki Şehit Erdoğan Gökbulak Caddesindeki baba evine akın ederken, geçici görevle Van Çaldıran ilçesinde Jandarma Trafik görevlisi olan Şehit Sarıgül’ün emekliliğine kısa bir süre kaldığı, tayininin de İzmir’e çıktığı belirtildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sarıgül için yarın memleketi Ahlat’ta düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verileceği belirtildi. Halil Ülker/AHLAT (Bitlis), (DHA)

ŞEHİDİN ABLASI AĞITLAR YAKTI

Şehit Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş'ın (25) babaevine acı haber ulaştı. Şehit Tıraş'ın Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi'ndeki babaevine giden Nurdağı Kaymakam Vekili ve İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vahit Sağdıç, Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, Emniyet Müdürü Hacı Mustafa Arslan ve askeri yetkililer, sağlık ekipleri eşliğinde, acı haberi baba Abdulmutallip ile annesi Elif Tıraş'a verdi.

Oğlunun şehit haberini alan baba Abdulmutallip, anne Elif Tıraş ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan anne ve kardeşlere sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin ablası Yüksel, gözyaşları içerisinde oğluna bakarak, "Dayın gitti, kardeşim gitti, dayının intikamını al." diye ağıt yaktı.

Şehit haberinin duyulmasının ardından, babaevine Türk bayrağı asıldı.

Şehidin 5 gün önce atamasının Kahramanmaraş'a çıktığı, eşi İpek Tıraş'ın ise 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

ŞEHİT KAYKUSUZ ALTI AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaykusuz'un (24) Samsun'un Ayvalık ilçesindeki babaevinde yas var.

Kaykusuz'un şehadet haberi, Ayvacık ilçesi Terice Mahallesi'nde yaşayan eşi Mafiye, baba Avni ve anne Hatun Kaykusuz'a, Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca ile askeri yetkililer tarafından verildi.

Acı haberin ardından şehidin baba ocağı ve çevredeki evlerin pencere ve balkonlarına, Türk bayrakları asıldı.

Şehit Kaykusuz'un altı ay önce Mafiye Kaykusuz ile dünya evine girdiği ve düğün sonrası ilk görev yeri olan Van'a gittiği öğrenildi. Şehidin, eşi Mafiye Kaykusuz'u Van'a götürmeyerek ailesinin yanında bıraktığı belirtildi.

15 GÜN ÖNCE NİKAH KIYDI

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen'in (27), Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki babaevinde yas var. Türkmen'in şehadet haberi, Savat Mahallesi'ndeki Çayırbağ Çiftliği'nde yaşayan baba Emin ve anne Zöhre Türkmen'e Hacıbektaş Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil ile askeri yetkililer tarafından verildi.

Acı haberin ardından baba ocağına ve çevredeki evlerin balkonlarına Türk bayrakları asıldı.

Şehidin eşi Hacer Tükmen'e (26) acı haber Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Kurugöl köyündeki baba evinde askeri yetkililer tarafından verildi. Hacer Türkmen, daha sonra sağlık ekiplerinin nezaretinde şehidin baba ocağına götürüldü.

Şehit Uzman Çavuş Türkmen'in 9 ay önce göreve başladığı, 15 gün önce nikah kıydığı ve temmuz ayında düğün yapacağı öğrenildi.