Şehit polisin eşinin sözleri yürekleri dağladı!

Şehit polisin eşinin sözleri yürekleri dağladı!

Şehitlik Mahallesi'nde trafik kazasıyla ilgili tutanak tutarken PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Zonguldaklı Tansu Aydın'ın cenaze töreninde budist inancına gören dua eden ve ağıtlar yakan, cenaze aracında tabutun yanına uzanarak herkesi duygulandıran eşi Vietnamlı Vu Yhuy Tuanvi Aydın, suskunluğunu bir haber ajansına bozdu.



"BİZİMKİ İLK GÖRÜŞTE AŞKTI"

2 çocuk sahibi olduğu ilk eşinden, farklı görüşlere sahip oldukları için anlaşamayarak ayrıldıklarını belirten Vu Yhuy Tuanvi Aydın, Tansu Aydın ile onun İngilizce öğretmeni olan ablası Banu aracılığıyla tanıştıklarını söyledi. Tuanvi Aydın, "Banu ile internette yazışmaya başladık. Türk kültürüne ilgi duyuyordum. Banu beni Türkiye'ye evine davet etti. Buraya çocuklarımla geldim. Tansu ile Banu'nun evinde tanıştık. Tansu'ya ilk görüşte aşık oldum. Çocuklarım onu çok sevdi. Bizimki ilk görüşte aşktı. Onu çok sevdim ve onunla olmak istedim. Diyarbakır'a gittim ve evlendik. Oraya giderken korkmadım. Tansu ile olduktan sonra her yerde olabilirdim. Ben onun kalbini çok sevdim. O benim kahramanımdı" dedi.



"DÜNYANIN EN İYİ BABASI VE EŞİYDİ"

Çocukları Eliz ve Lucky'nin Tansu'yu çok sevdiklerini anlatan şehit eşi, "Tansu dünyanın en iyi babası ve eşiydi. Bizim için tam bir babaydı. Bizi çok mutlu etti. Hep ilk eşinden olan kızı Yağmur'u çok özlediğini anlatırdı. Keşke Yağmur'un babasını tanıma fırsatı olsaydı. Onun için çok üzülüyorum" diye konuştu.



"DÜNYAM YIKILDI"

Eşinin, izin dönüşü işe başladığı ilk gün şehit olduğunu belirten Tuanvi Aydın, o günü şöyle anlattı: "İzin bittikten sonra Antalya'dan ayrıldık. Fakat uçak rötar yaptı. Diyarbakır'daki evimize sabah 04.00 gibi geldik. Tansu uyudu ve sabah 07.00'de işe gitmek üzere evi terk etti. Akşam 19.00'da eve döneceğini söyledi. Öğlen 12.00 gibi beni aradı. Nasıl olduğumu sordu. Çocukları sordu. Akşam eve gelirken ne istediğimi sordu. Birbirimizi çok sevdiğimizi söyledik. Aslında 'hoşçakal' demişiz. Çok acı. Saat 16.00 civarında kapı çaldı. Ben eşimin bana sürpriz yaptığını düşünerek sevinçle kapıyı açtım. Kapıyı açtığımda birçok polis ve doktor vardı. Şok geçirdim. Önce bana yaralı olduğunu söylediler. Beni hastaneye götürdüler ve orada bekledim. Sonra kötü haberi aldım, dünyam yıkıldı."

"HAYATIMIN EN KÖTÜ, EN ACI GÜNÜYDÜ"

Uzun süre şoktan çıkamadığını anlatan acılı eş, "Cenaze günü şoktaydım ve öldüğüne inanmıyordum. Tansu'mun gömülmesini hiç istemedim. Bunun gerçek olabileceğini düşünmüyordum. Hayatımın en kötü, en acı günüydü" diye konuştu.



"BİR HAYAL YAŞADIM, ÇOK KISA SÜRDÜ"


Tansu'yu her gün daha çok özlediğini belirten şehit eşi, "Yaşamak çok zor benim için. Her şeyimi kaybettim. Her an onunla yaşıyorum. Artık yaşayan bir ölü gibiyim. Her geçen gün daha zorlaşıyor. Biz her şeyi beraber yaptık. O hep yanımdaydı. Ama şimdi çok yalnızım. Onun için çok üzgünüm. Çok sevdiği kızı Yağmur'u göremedi. Çok üzgündü. Biz onunla sonsuza dek söz vermiştik. O benim büyük şansımdı. Ben burada onunla bir hayal yaşadım. Çok kısa sürdü" dedi.

"ONU ASLA BIRAKMAYACAĞIM"

Ülkesine dönmeyi düşünmediğini anlatan Tuanvi Aydın, "Benim sözüm çok değerli. Ona sonsuza dek eş olmaya söz vermiştim ve öyle olacak. Onu burada bırakıp ülkeme dönmeyi düşünmüyorum. Onu asla bırakmayacağım. Ailesi hep yanımda. Onların desteği ile ayakta duruyorum. Umarım Türkiye bu kaostan çok kısa zamanda kurtulur. ve polisler, askerler şehit olmaz. Her gün birilerinin öldüğünü görünce kahroluyorum" diye konuştu.

"ONSUZ NASIL OLACAK BİLMİYORUM"

Bu zorlu süreçte kendisine destek olan herkese teşekkür eden Tuanvi Aydın, "Şimdi tek dileğim kocamın hayalini gerçekleştirmek. Birinci hayali kızını görebilmekti. ve Yağmur'la tanışacağım günü bekliyorum. İkinci hayali mutlu bir yuvamızın olmasıydı. Onsuz nasıl olacak bilmiyorum" dedi.