Şehit uzman çavuş Veli Ateş Bingöl'den uğurlandı

Şehit uzman çavuş Veli Ateş Bingöl'den uğurlandı

Ciğerimiz yanarken dün bir acı haber daha geldi. Bingöl'ün Genç ilçesinde demiryoluna yerleştirilen bombanın uzaktan patlatılması sonucu Uzman Çavuş Veli Ateş şehit oldu.

Şehit Ateş için Bingöl'de tören düzenlendi. Törende şehidin tabutunu taşıyan askerin de gözyaşları durmadı, hepimiz gibi o da kahrolmuştu.

Bingöl’ün Genç İlçesi Suveren Köyü yakınlarında PKK’lılar tarafından demiryoluna döşenen el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen patlayıcı madde imha uzmanı jandarma uzman çavuş 38 yaşındaki Veli Ateş, düzenlenen cenaze töreniyle memleketine uğurlandı. Bombalı saldırıdan sonra bölgede operasyon düzenleyen güvenlik güçleri 2 PKK’lıyı ölü ele geçirirken, 1 uzman çavuş ise yaralandı.

Bingöl Havalimanı'nda gerçekleştirilen törende şehidin özgeçmişi okundu. Törende ayakta durmakta güçlük çeken şehidin eşi Sevgi Ateş, tabuta sarıldı.



Vali Yavuz Selim Köşger, yaptığı konuşmada, devletin birliği ve bütünlüğüne karşı maşa olarak kullanılan terör örgütünün, fırsat buldukça masum halka, güvenlik güçlerine saldırdığı günlerin yaşandığını söyledi.

Şehit uzman çavuşun 5 yaşındaki oğlu Abdurrahman

Hainlerin sonunun hüsran olacağını ifade eden Köşger, "Terör eylemleriyle devletimize ve milletimize korku salarak devletin varlığı ve bağımsızlığına vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne zarar vereceğini düşünenler asla hain emellerine ulaşamayacaklar. Dünyada hiçbir güç devletimizin bekasına ve milletimizin istikbaline kastedemeyecek, barış ve huzur içinde yaşamamıza mani olamayacaktır" diye konuştu.



İl Müftüsü Mecit Can'ın ettiği duanın ardından şehit Ateş'in cenazesi, uçakla memleketi Konya'ya uğurlandı.

Törene, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Daire Başkanı Korgeneral Harun Ocaklı, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, 49. Komando Tugayı Komutanı Kurmay Albay Yunus Kotaman, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Jandarma Komutanı Hakan Bayer ve diğer yetkililer katıldı.