Şehitkamil’de Çevreci Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Şehitkamil’de Çevreci Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Katı Atık Ayrıştırma projesinin ‘MÖP’ tanıtımını yapmak üzere Osman Gazi İlköğretim Okulu’na giden MÖP Çatan, Çevreci Eğitim semineriyle öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan MÖP Çatan, çocuklara MÖP’ü anlattı.
Katı Atık Ayrıştırma ‘MÖP’ projesiyle çevreyi daha temiz bir hale getirmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve insanları bu konuda bilinçlendirmek için harekete geçen Şehitkamil Belediyesi, MÖP Çatan ile okulları ziyaret ederek, çevre eğitim seminerleriyle öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor. Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı’nın da katılımıyla Osman Gazi İlkokulu öğrencilerine MÖP anlatıldı. MÖP Çatan, özel kostümü, sempatik hareket ve tavırlarıyla kısa süre içinde öğrencilerin sevgisini kazandı. Öğrencilere hediyeler dağıtan MÖP Çatan’dan sonra, öğrencilerde düzenledikleri çevre bilinci tiyatro gösterisiyle MÖP’ün önemini canlı olarak sundular. Öğrencilerin tiyatro gösteri, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı tarafından beğenilerek alkışlandı. Ayrıca öğrenciler, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na MÖP ile ilgili yazdığı mektubu da sınıfta okudu. Programın ardından öğrencilere, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı tarafından ‘Çevreci Birey Sertifikası’ verildi.
“ÖĞRENCİLERDE FARKINDALIK YARATMALIYIZ”
Osman Gazi ilköğretim Okulu öğrencilerine MÖP projesinin önemini anlatan Başkan Yardımcısı Özkeçeci, “Belediyemizin ödüllü projesi olan geri dönüşüm projesi MÖP’ü okullarda öğrencilere anlatıyoruz. MÖP’ün önemi yalnız Türkiye’de değil, tüm dünyada önemsenen bir konudur. Ağaç yaşken eğilir anlayışıyla hareket ettiğimiz için yaratıcı drama gösterisiyle küçük yaştaki öğrencilere çevre bilincini anlatarak, zihinlerde farkındalık oluşturuyoruz. Milli Eğitim ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu projemizde, tüm öğretmenlerimizden destek bekliyoruz. Bu çevreyi hep birlikte güzelleştirelim istiyoruz. İsraf edilen bir parça kağıdın, bir pet şişenin, bir madenin ya da geri dönüşümü mümkün olan her şeyin dönüştürülmesi gerekiyor. Çocuklarımızın eğitiminde sizlerde bize destek olursanız daha bilinçli bir nesil yetiştiririz. Çocukların oyunlarını izledik, maşallah öğrencilerimiz bu bilince ulaşmış durumdalar. Bugün bizleri burada ağırladığınız için siz değerli öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
“ÇÖP SORUNUNU MÖP İLE ÇÖZECEĞİZ”
MÖP projesini okullarındaki bütün öğretmen ve öğrencilerle destekleyeceklerini söyleyen Osman Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Rıfkı Bülükbaş ise, “Öncelikle belediyemizin öğrencilerimize verdiği eğitimden yana memnuniyet duyuyoruz. Çevredeki çöp problemini MÖP projesiyle çözmeyi hedefliyoruz. Biz kendi öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çevre bilinci ve MÖP projesini anlatarak, bu güzel projeye katkı sağlayacağız” diye konuştu.
MÖP Çatan’ı çok beğendiklerini söyleyen öğrenciler de, “Şehitkamil Belediyemiz okulumuza MÖP Çatan’ı getirerek bizlere MÖP’ü tanıttı. MÖP Çatan’ı çok beğendik. Ona sorular sorarak, fotoğraf çektirdik. MÖP Çatan sayesinde çöplerin nasıl ayrıştırılacağını öğrendik. Bundan sonra bizde çöpleri ve MÖP’leri ayrıştırarak atacağız” şeklinde konuştular.