Şehitkamilli Hanımlardan Ebru Sanatı’na Yoğun İlgi

Şehitkamilli Hanımlardan Ebru Sanatı’na Yoğun İlgi

Şehitkamil Belediyesinin, hanımlara yönelik hayata geçirdiği Ebru Sanatı kursuyla bayanlar, hem eğitim görüyor, hem de yapmış olduğu bir birinden güzel ebru sanatıyla günün stresini atıyor. Ebru sanatını tüm ince ayrıntılarına kadar öğrenen kursiyerler, verilen hizmetten memnun kalıyor.
Şehitkamil Belediyesi Seyrantepe Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde açılan kursta bayanlar, hem ebru sanatının inceliklerini uygulamalı olarak öğreniyor hem de boş zamanlarını sanat öğrenerek değerlendirmiş oluyor. Kağıt süsleme sanatı olarak bilinen ebru sanatını öğrenen Şehitkamilli kadınlar, yeni bir sanatla tanışıyor. Renklerin suyla dansının oluşturduğu ahenk olarak tanımlanan ebru sanatının tüm inceliklerini hocaları nezaretinde öğrenen kursiyerler, hoş vakit geçiriyor. Günün stres ve yoğunluğunu ebru sanatını öğrenerek değerlendirdiklerini ifade eden kursiyerler, “Ebru sanatını öğrenmek için geldik. Evde geçirdiğimiz günün stresini burada ebru sanata yaparak atıyoruz. Hocalarımız bizlere ebru sanatının tüm inceliklerini en ince ayrıntılarına kadar öğretiyorlar. Bizde yaptığımız her bir eserin daha iyisini çıkarmaya çalışıyoruz. Burada almış olduğumuz tüm hizmetleri hiçbir ücret ödemeden alıyoruz. Bizlere böylesine güzel ve anlamlı bir hizmeti sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz" dediler.
Seyrantepe Sosyal Tesisi el sanatları öğretmeni Leyla Sibel Koç ise, “Bugün kursiyerlerimize ebru sanatını öğretiyoruz. Kursiyerlerimiz bu kurstan gayet memnunlar. Kursiyerlerimiz buraya gelmekten çok mutlular. Onlar mutlu oldukça bizlerde mutlu oluyoruz. Kursiyerlerimiz ebru sanatını yaparken, bütün sorunlarını günün stres ve yoğunluğu üzerlerinden atıyorlar. Ebru sanatını öğrenirken yaptıkları her bir ebruda daha iyisini çıkarmaya çalışıyorlar. Her seferinde daha farklı ve daha güzel eserler çıkarmaya gayret gösteriyorlar. Kursiyerlerimizin ebru sanatını yaparken huzurlu olduklarını görüyoruz. Onların mutlu ve huzurlu olması bizleri de mutlu ediyor. Kursiyerlerimize bu hizmeti sunan Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.