Şehitler Ortaokulu öğrencileri, “Çanakkale Şehitleri”ni andı!

Şehitler Ortaokulu öğrencileri, “Çanakkale Şehitleri”ni andı!

Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, 5 ve 7. sınıf öğrencileri, hazırladıkları programı sundu. Velilerin de katılımıyla gerçekleşen anma ve kutlama programında duygusal anlar yaşanırken izleyenler gözyaşlarını tutamadı. Açtıkları resim ve üç boyutlu tasarım sergisi ile Çanakkale ruhunu öğrencilerine aşılamayı amaçlayan Nilüfer Şehitler Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Aynur Esensu, “Çanakkale Zaferi’nin 104. yılında topyekün bir mücadeleyi kanının son damlasına kadar veren kahraman şehitlerimizi ve onları bu ideale inandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve şükranla anıyoruz. Bu anlamlı etkinliğimizde görev alan tüm öğrencilerimi de kutluyorum” dedi.

“ÇANAKKALE BİR DESTANDIR”


Belirli gün ve haftalarda, okul olarak etkinlikler düzenlemeye ayrı bir önem verdiklerini belirten Nilüfer Şehitler Ortaokulu Müdürü Mehmet Şirin Dayan ise şunları söyledi: “Kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla bir olup koca dünyaya meydan okumak, tarihi baştan yazmak, yarınlar için hayatının baharından vazgeçmek kolay mı? Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.”


Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından 23 sınıftan seçilen 5 ve 7. sınıf öğrencileri, hazırladıkları etkinliği sundular. Öğrenciler, 8 saat boyunca Çanakkale Savaşı cephesinde askerlerin yaşadıklarını ve savaş koşullarını canlandırdılar.


Gün boyu süren program, tüm katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılandı.