Şehitlere hüzünlü veda

Şehitlere hüzünlü veda

Bingöl’ün Karlıova ilçesi Hacılar mevkiinde PKK’lı teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan Astsubay Muhammed Gürlek, Uzman Çavuş Musa Saydam ve Uzman Çavuş Haşim Dirik için Bingöl Havalimanı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Şebnem Koçakelçi ve Enver Fehmioğlu, askeri erkan ve STK temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Bakan Yılmaz, şehitler en yüksek mertebeye ulaşan insanlar oluğunu söyledi.

Terörle kararlı bir şekilde mücadele edileceğini vurgulayan Bakan Yılmaz, “Şehitlerimiz bu yüce mertebeye uğurluyoruz. Bu şehitlerimizi hain bir şekilde şehit edenleri lanetliyoruz. Terörü, terör öğütlerini ve bu terör eylemlerinin arkasında duranları da lanetliyoruz. Terör, kardeşliğimizi bozmak ister. Terör, ülkemizin güçlenmesine, daha büyük olmasına engel olmak ister. Terör, huzurumuzu bozmak ister, terörün amaçları neyse bu eylemleri gerçekleştirirken neyi amaç hedef edindiyse, onların karşısında inatla, sabırla duracağımızı buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Bir taraftan sabrımızı, metanetimizi koruyup bu tuzaklara düşmezken, diğer taraftan terörle kararlı ve çok yönlü bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Şehitler, yapılan duaların ardından gözyaşları eşliğinde, THY’e ait kargo uçağıyla toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.