Şehzadeler’de Panaromik Müze Yapılacak

Şehzadeler’de Panaromik Müze Yapılacak

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’yı, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık’a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Çelik, tarihten bugüne Mesir Macununu anlatan panaromik müze yapımı için yer tespiti çalışmaları yaptıklarını söyledi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’yı, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Derneğin Manisa’nın ve Mesir Macunu’nun tanıtımı açısından önemine dikkat çeken Başkan Çelik, “Manisa’yı, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği bizim için son derece önemli. Herkesin bildiği gibi mesir yüz yıllardır devam eden geleneğimizin bir ürünüdür. Manisa açısından, Şehzadeler açısından, şehrimizin tanıtımı ve turizmi açısından büyük bir öneme sahiptir. Burada da derneğimizin değerli başkanı Ufuk Tanık ve yönetim kurulu üyeleri, çok güzel çalışmalar sergiliyorlar. Mesirin ve Manisa’nın tanıtımı noktasında ciddi çabaları ve gayretleri var. Şüphesiz ki Şehzadeler açısından turizmin büyük bir önemi var. Çünkü şehzadeler şehrimizde, birçok tarihi eserlerimiz, tarihi değerlerimiz ve kültürel mirasımız var, mesirin atıldığı camimizde Şehzadeler’de. Bu noktada belediye olarak, mesirin tanıtımını ve Şehzadeler’deki turizmin yükselmesini önemsiyoruz. Bundan önce bulunduğumuz görevlerde hep uyum içerisinde çalıştık. Bundan sonrası için de gerek mesirin tanıtımı, gerekse Şehzadeler ve Manisa’nın tanıtımı noktasında yapmamız gereken çok işler olduğunu düşünüyorum. Daha önce değerli başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri bizi ziyarete gelmişlerdi. Biz de kendilerine bu bağlamda bir ziyaret gerçekleştirdik” dedi.
“HEPİMİZ BİRER TURİZM ELÇİSİYİZ”
Şehzadeler İlçesinin her bir ferdinin turizm elçisi olduğunu ifade eden Başkan Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Ben derneğimize büyük bir önem veriyorum. Sadece mesir zamanı saçılacak olan mesirleri hazırlayıp bağışlayan ve bu tür törenlerde ön planda olan bir dernek gözüyle bakmıyorum. Derneğimiz Manisa ve Şehzadeler’in tanıtımında da destek olabilecek kapasitededir. Zaten şehrimizin saygın eşrafı, şehri bilen insanlar derneğimizin yönetimindeler. Bu nedenle Manisa’nın, Mesir’in ve Şehzadeler’in daha fazla tanıtılması için elbirliğiyle birçok çalışmayı yapabiliriz. Bunların içerisinde çocuklarımızın, ev hanımlarının eğitilmesi konuları olabilir. Öncelikle dışarıdan gelen misafirlerimize anlatabilmek için tarihi değerleri, turizm alanlarını ve kültürümüzü bizlerin iyi bilmesi gerekir ki turizme katkıda bulunalım. Bu noktada Şehzadeler ilçemizin her bir ferdi, gönüllü birer turizm elçisi olabilir. Bu şehir öyle bir tarih ve medeniyet şehri ki, Hafsa Sultan Merkez Efendi’nin yaptığı macundan şifa bulunca, ben şifa buldum gerisi ne olursa olsun dememiş, halkımızda bundan şifa bulsun diyerek vasiyette bulunmuştur. Bu sayede mesir asırlar boyunca da ücretsiz olarak Sultan Camii’nin kubbelerinden saçılmaktadır. Biz şiddetten, Vandalizm’den, kırıp dökmeden uzak tam aksine insanlara, halka faydalı olmak için ne gerekiyorsa yapan bir medeniyetin mensuplarıyız. Tarihi değerlere sahip çıkmak be onları gelecek nesillere ulaştırmak anlat bizlerinde asli görevidir.”
“MESİR MACUNU’NU PANAROMİK MÜZE İLE TANITACAĞIZ”
Şehzadeler İlçesinde panaromik müze yapmayı planladıklarını belirten Başkan Çelik, “Sadece mesir zamanı değil, Manisa’nın ve mesirin tanıtımı noktasında panoramik müze yapmayı planlıyoruz. Bunun için yer tespiti ile ilgili çalışmalarımız var. Mümkünse Sultan Cami çevresinde olursa daha anlamlı olur diye düşünüyoruz. Manisa dışından misafirlerimiz geldiğinde sözlü olarak anlatmak yerine, Mesir Macununun tarihini panoramik müze ile canlı canlı görmek daha güzel olur. O anı adeta yaşıyorsunuz. Bu müzenin yapımı için çalışmalara başladık” diye konuştu.
“DERNEK OLARAK SADECE MESİR SAÇMIYORUZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa’yı, Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise, “Öncelikle bu nazik ziyaretlerinden dolayı değerli başkanımıza şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Derneğimiz 55 yıldır Manisa ve mesiri tanıtmak için hizmet veren bir dernektir. Ancak hala daha sadece mesir törenlerinde saçımdan saçıma çalışan bir dernek olarak görülüyor. Yıl içerisinde Manisa’da olan tüm etkinliklerde, derneğimizin muhakkak maddi manevi katkıları vardır. Biz dernek olarak bunların da bilinmesini istiyoruz. Mesir törenlerinin ardından kimse kapımızı çalıp da başkanım sizler ne yapıyorsunuz diye sormuyor. Biz sorulmasını arzu ediyoruz. Çünkü bir şeyler yapıyoruz ve bunları paylaşmak istiyoruz. Bu konularda hepimize önemli görevler düşüyor. Ömer başkanımızın bu kadar hâkim olması ve gerçekten samimiyetle bilmesi bizleri çok sevindiriyor” dedi. Ufuk Tanık, panaromik müzenin Manisa ve mesirin tanıtımı noktasında büyük fayda sağlayacağını ifade etti.