Şehzadeler’den Teknolojik Atılım

Şehzadeler’den Teknolojik Atılım

Şehzadeler Belediyesi e-belediye uygulamaları kapsamında online belediyecilik hizmeti başlattı. Belediyeye ait tüm borçların 7 gün 24 saat sorgulanabileceği, kredi kartı ile güvenli bir şekilde ödeme yapılabileceği belirtildi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Kurduğumuz teknolojik alt yapı şuan Türkiye’de birçok belediyenin önündedir. E-belediye projemiz ufkumuzun, hedefimizin bir yansımasıdır” dedi.
Kurulum çalışmalarını tamamlayan Şehzadeler Belediyesi, interaktif belediyecilik hizmeti vermeye başladı. Belediyeye ait tahakkuk, tahsilat ve borçların internet üzerinden sorgulanarak, kredi kartı ile ödeme yapılabildiği belirtildi. E-belediye uygulamalarına Şehzadeler Belediyesi web sitesi ana sayfasından ulaşabileceğini belirten Başkan Çelik sistemle ilgili şunları söyledi:
“Belediyemiz internet sitesinde e-belediyecilik sistemi açılarak hizmete sunulmuştur. Bu sistem sayesinde nerede olursanız olun internet üzerinden, bulunduğunuz yerden sicil numaranızı girerek, belediyemize olan borcunuzu ödeyebilirsiniz. Online belediye işlemlerinden yararlanmak için belediyemizde sicil kaydınızın olması gerekiyor. Eğer sicil numaranızı bilmiyorsanız, emlak istimlak servisini arayarak öğrenebilir, sonrasında yine sistem üzerinden TC kimlik numarası ve kişisel bilgilerinizi girerek borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Bunun dışında 6552 sayılı kanun kapsamına giren borçların yapılandırılması var. Yapılandırma işlemi dilekçe ile bizzat müracaat edilerek yapılıyor. Bu işlemden sonra borçların ödenmesi yine internet üzerinden gerçekleştirilebilir.”
Başkan Çelik, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi yapılandırma ve tahsilat işlemlerinin 1 Aralık 2014 tarihine kadar yapılacağını hatırlattı.
“TEKNOLOJİYİ EN ÜST SEVİYEDE KULLANIYORUZ”
Teknolojinin imkanlarını en üst seviye kullandıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Sıfırdan kurulan bir belediye olarak, geçmişten aldığımız güçle, geleceğe yürüyen bir belediyeyiz. Geleceğe yürürken de, teknolojinin bütün imkanlarını en üst düzeyde kullanmak gerektiğinin farkındayız. E-belediye projemiz de bu ufkumuzun, bu hedefimizin bir yansımasıdır. Şehzadeler Belediyesi olarak kurduğumuz bilgisayar alt yapısı, şuan Türkiye’de bir çok belediyenin önündedir. Manisalı vatandaşlarımız belediyeye gelmeye gerek duymadan, ödemelerini e-belediye sayesinde rahatlıkla gerçekleştirebilirler” dedi.