Şeker Yönetmen “eflatun”la Finale Kaldı

Şeker Yönetmen “eflatun”la Finale Kaldı

İzmir Üniversitesi’nin Şeker Yönetmeni Ceyda Kaya’nın kısa filmi “Eflatun”, TÜSİAD’ın cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla üniversite öğrencileri arasında Kadın-Erkek Eşitliği Hakkında Her Şey adıyla düzenlediği kısa film yarışmasında finale kaldı.
İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ceyda Kaya, eğitiminin her yılını bir başarı ile taçlandırmaya devam ediyor. Geçen yıl Diyabet hastalığına dikkat çekmek amacı ile Türkiye’de çapında düzenlenen ‘10 Şeker Yönetmen Aranıyor’ isimli Kısa Film Yarışması’nda “Boyunuzun Ölçüsü Alınmadan Belinizin Ölçüsünü Alın” filmiyle birincilik ödülüne layık bulunan Kaya, bu kez de “Eflatun” adlı 5 dakikalık kısa filmi ile TÜSİAD’ın cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla üniversite öğrencileri arasında Kadın-Erkek Eşitliği Hakkında Her Şey adıyla düzenlediği kısa film yarışmasında finale kaldı. ‘En fazla 1 dakika’ ve ‘En fazla 5 dakika’ kategorilerine 178 filmin başvurduğu yarışmada Ceyda Kaya’nın filmi “Eflatun”, finale kalan 13 filmden biri oldu.
HER BİRİMİZ BİR İNSANIN TAMAMLAYICI PARÇASIYIZ
5 dakikalık kısa filminde şiddet görmesi nedeni ile 3’üncü sayfa haberlerinde yer alan değil, insan olarak karşı cinsle eşit muameleyi gören kadını temsil etmeyi amaçladığını ifade eden Kaya, “Platon, her birimiz bir insanın tamamlayıcı parçasıyız, der. Ben de Hem Platon’a atıfta bulunmak hem de kadının pembe ve erkeğin de mavi kimliğini birbiri içinde kaynaştırıp sadece insan olma durumuna vurgu yapmak için filmimin adını Eflatun koydum” dedi.